News.liga.net. rašo, kad atsisakiusi padėti ginklais Ukrainai, JAV davė signalą V. Putinui, kad šis gali nebaudžiamai tęsti agresiją prieš Ukrainą. Apie tai interviu CNN pareiškė senatorius respublikonas Ronas Johnsonas, kuris yra Senato užsienio reikalų komiteto narys.

„Visos sankcijos, visi grasinimai sankcijomis neturėjo labai didelio poveikio. Vladimiras Putinas atkreips dėmesį tik į poelgius, jėgą ir ryžtą. Žodžiais jo nepaveiksi. Būtent tai mes ir girdime Ukrainoje“, – sako JAV politikas.

Senatoriaus nuomone, silpna JAV reakcija į įvykius Ukrainoje įtikina V. Putiną, kad Amerika nesuinteresuota jos ginti.

Ronas Johnsonas
„Lengva duoti patarimus apie praeitį, tačiau kai Ukrainos ministras pirmininkas Arsenijus Jaceniukas Jungtinėse Valstijose gana pagrįstai paprašė duoti Ukrainai šaunamųjų ginklų ir šaudmenų – tiesiog kaip jėgos ženklą, kad JAV parodytų, jog palaiko Ukrainą – deja, mes to nesuteikėme. Niekas nepasakys, kas būtų buvę, jei mes būtume pasielgę kitaip, bet aš manau, jog būtent šis silpnumas buvo signalas V. Putinui, kad jis gali nebaudžiamai daryti ką nori“, – pabrėžė R. Johnsonas.

Politikas respublikonas taip pat pažymėjo, kad, jo nuomone, be JAV lyderystės pasaulis taptų daug pavojingesnis.

„Amerika turi būti lydere, o dabar to nepakanka. Mes nustojome būti lyderiais pasaulyje, todėl pasaulis tapo daug daug pavojingesnis“, – pažymėjo R. Johnsonas.

Taip pat pirmadienį paaiškėjo, kad ketvirtadienį Senato užsienio reikalų komitete įvyks posėdžiai dėl Rusijos vykdomo Ukrainos destabilizavimo.

„Vladimiras Putinas yra varomoji Ukrainos destabilizacijos jėga. Svarbu, kad amerikiečiai suprastų, jog rusų agresija paveiks ir JAV interesus.

Per posėdžius Komiteto nariai galės užduoti klausimus aukšto rango Valstybės departamento ir Finansų ministerijos pareigūnams apie Rusijos veiksmus ir prieš juos nukreiptą administracijos strategiją“, – teigiama Senato komiteto svetainėje paskelbtame pranešime.

Primename, kad anksčiau Arsenijus Jaceniukas kreipėsi į Jungtinių Amerikos Valstijų vadovybę prašydamas finansinio palaikymo ir pagalbos modernizuojant Ukrainos kariuomenę.

„Kad sulaikytume Rusiją, mūsų kariuomenė turi būti geriau parengta. Norėdami tai pasiekti, turime gauti realią paramą iš mūsų Vakarų partnerių“, – pasakė jis.