Cirko „Ringling Brothers and Barnum and Bailey Circus“ akrobatės, pakabintos už plaukų, atrodė tarsi „gyvas“ sietynas.

Cirko motininė kompanija „Feld Entertainment“ pranešė, kad nelaimė tiriama.

„Per pakabinimo už plaukų numerį įvyko nelaimė. Visos numerio atlikėjos gavo skubią medicininę pagalbą ir buvo nuvežtos į vietos ligoninę tolesniam gydymui“, – sakoma „Feld Entertainment“ pareiškime.

Jame nurodoma, kad 11 val. šou po nelaimės buvo sustabdytas ir kad du kiti tos dienos pasirodymai buvo atšaukti.

Netrukus po to, kai nukrito konstrukciją dengusi užuolaida, staiga nukrito ir pati metalo konstrukcija. Moterys, kurios buvo prie jos prikabintos, iš 8-12 m aukščio nukrito ant kitos atlikėjos, kuri stovėjo arenoje, pranešė policija, kurią citavo vietos laikraštis „The Providence Journal“.

Akrobatės buvo skubiai nuvežtos į ligoninę, jų būklė sunki, bet sužeidimai pavojaus gyvybei nekelia.

Vaizdo medžiagoje, kurią „YouTube“ tikriausiai paskelbė vienas žiūrovas, matyti, kaip konstrukcija nukrinta ant žemės, netrukus po to, kai buvo pakelta beveik iki pat numatyto aukščio. Šou vyko arenoje „Dunkin' Donuts Center“.

Cirko interneto svetainėje nurodoma, kad toje trupėje „Medeiros Troupe“ yra akrobatės iš JAV, Brazilijos, Bulgarijos ir Ukrainos, „atliekančios choreografijos ir atskirų akrobatinių numerių ... derinį, visą tą laiką vien už plaukų pakabintos 35 pėdų (10,6 m) aukštyje“.

„Per šį plaukus šiaušiantį numerį žiūrovai net pamatys, kaip vos vienos iš šių ... gražuolių sruogos išlaiko trijų merginų svorį“, – rašoma svetainėje.

„Feld Entertainment“ atstovas Stephenas Payne'as CNN pažymėjo, kad numerio konstrukcija mėnesius buvo naudota 12-14 kartų per savaitę.

„Tad mes labai susirūpinę dėl to, koks įrangos gedimas įvyko“, – pridūrė jis.