Šis iškilmingas renginys, neoficialiai pramintas "nuobodžiu šokių vakaru", yra didžiausias per metus Vašingtono žiniasklaidai organizuojamas socialinis renginys, suteikiantis prezidentams galimybę pademonstruoti savo linksmąją pusę.

Pastaraisiais metais ši vakarienė iš renginio, kuriame žurnalistai, jų redaktoriai ir žiniasklaidos verslo valdytojai turėdavo galimybę pabendrauti su vyriausybės pareigūnais neformalioje aplinkoje, virto tikra garsenybių puota.

Pastarasis vakaras taip pat buvo kupinas pokštų, kai kada sunkiai suprantamų nesilankantiems Vašingtono aukščiausios valdžios koridoriuose, taip pat aštrių, nors ir humoru pridengtų kritikos strėlių, kurias laidė B.Obama ir renginio vedėjas - komikas Joelis McHale'as.

"2008 metais mano šūkis buvo "Yes We Can" ("Taip, mes galime"). 2013 metais mano šūkis buvo "Control+Alt+Delete", - juokavo prezidentas, turėdamas omenyje kompiuterį perkraunančią klavišų kombinaciją.

Šį pokštą jis akivaizdžiai taikė techninėms problemoms, susijusioms su sveikatos apsaugos sistemos portalu healthcare.gov, svarbia šio sektoriaus reformos dalimi.

Prezidento pranešimo pabaigoje įvyko surežisuotų techninių trikdžių, demonstruojant vieną vaizdo įrašą, o sveikatos apsaugos ir socialinių tarnybų sekretorė Kathleen Sebelius, kaltinama dėl healthcare.gov nesklandumų, buvo iškviesta juos "sutvarkyti".

Prezidentas negailėjo kabelinių naujienų televizijos kanalų ir ypač nusitaikė į "Fox News", kurią juokais vadino "neaiškia gaujos pakraipos organizacija".

B.Obama taip pat šaipėsi iš tos konservatyvios pakraipos televizijos laidų vedėjų kalbų apie nuotraukas, kuriose Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas matomas apnuoginta krūtine, taip pat apie praeitais metais skelbtus pranešimus, jog V.Putinui siūloma skirti Nobelio taikos premiją.

"Tiesą sakant, mūsų dienomis jas dalija bet kam", - šmaikštavo B.Obama, kuris pats yra tos premijos laureatas.

Prezidentas taip pat juokavo apie opozicijos pareiškimus, kad jis yra gimęs užsienyje, o ne Jungtinėse Valstijose.

"Pripažinkite, "Fox" - jūs pasiilgsite manęs, kai aš pasitrauksiu. Amerikos žmones bus sunkiau įtikinti, kad Hillary (Clinton, Hilari Klinton) yra gimusi Kenijoje", - sakė jis, turėdamas omenyje buvusią pirmąją šalies ponią ir valstybės sekretorę, laikomą pagrindine JAV demokratų pretendente į prezidento postą, kai baigsis antroji ir paskutinė B.Obamos kadencija.

Prezidentas taip pat juokavo apie televizijos CNN didžiulį dėmesį dingusio oro bendrovės "Malaysia Airlines" paieškoms. Jis sakė, kad tebejaučia paros ritmo sutrikimus po neseniai surengto vizito Malaizijoje ir pridūrė: "Ko tik mes nepadarome, kad patektume į CNN akiratį šiomis dienomis!"

Ši tradicinė vakarienė jau ne kartą sutapo su itin svarbiais momentais per B.Obamos kadenciją.

2011 metais prezidentas per tokį renginį nė žodžiu neprasitarė apie kitą dieną surengtą specialiųjų pajėgų operaciją Pakistane, per kurią buvo nukautas dešimtmetį medžiotas tarptautinio teroristų tinklo "al Qaeda" lyderis Osama bin Ladenas. Praeitais metais vakarienė vyko praėjus beveik dviem savaitėms po pražūtingų sprogdinimų per Bostono maratoną.

Tuo tarpu šiemet JAV ir Europa su nerimu stebi Ukrainoje besivystančią krizę ir numanomą Rusijos vaidmenį neramumuose, krečiančiuose tos šalies rytinius bei pietinius regionus.

Baltųjų rūmų korespondentų asociacija šiame mini 100 metų sukaktį nuo savo įkūrimo.

Daugiau nei 2 000 svečių pripildė viešbučio "Hilton" pokylių salę, kur JAV sostinės politinio ir žiniasklaidos pasaulio šulai kasmet susirenka atnaujinti ryšių renginyje, savo tviskesiu vis labiau primenančiame Holivudo ceremonijas.

Įstatymų leidėjai ir administracijos nariai šnekučiavosi su Holivudo garsenybėmis, tarp kurių buvo aktorė Lupita Nyong, šiemet pelniusi "Oskarą" už vaidmenį filme „12 vergovės metų“ (12 Years A Slave), kartu su jo režisieriumi Steve'u McQueenu.

Tarp svečių taip pat buvo filmo "Gravitacija" (Gravity) režisierius Alfonso Cuaronas ir aktorė Diane Lane.