Gaisras įsiplieskė antradienio vakarą šaudmenų saugykloje vienoje karinėje bazėje, esančioje Bolšaja Turos kaime rytų Sibire. Žuvusiųjų kūnus gelbėtojai rado tik kitą rytą.

„Paryčiais, kai inžinieriai apžiūrėjo karinės bazės teritoriją, arsenale buvo rastas sunkvežimis su dešimčia žmonių, kurie žuvo viduje“, – ministerijos spaudos tarnybos vadovas generolas majoras Igoris Konašenkovas sakė naujienų agentūrai „Interfax“.

Jis nurodė, kad tarp žuvusiųjų yra tai šaudmenų saugyklai vadovavęs karininkas, vienas šauktinis ir aštuoni civiliai darbuotojai.

Gynybos ministerija informavo, kad šaudmenų sandėlys užsiliepsnojo dėl miško gaisro, kuris persimetė į bazės teritoriją, genamas smarkaus vėjo.

Užbaikalės regiono institucijos trečiadienį pranešė, kad medicinos pagalba buvo suteikta 23 žmonėms, nukentėjusiems per sprogimus. Devyni iš jų buvo hospitalizuoti dėl nudegimų ir žaizdų.

Rusijos rytų Sibiro ir Tolimųjų Rytų regionuose šiuo metu siaučia dideli miškų gaisrai, per kuriuos išdegė jau apie 70 tūkst. hektarų.