Ten pat anksčiau buvo rasti Horlivkos miesto tarybos deputato Volodymyro Rybako ir studento iš Kijevo Jurijaus Popravkos kūnai, praneša news.liga.net.

Toreco upėje šalia Rajgorodoko kaimo, esančio Donecko srities Slovjansko rajone, rastas nežinomo 25–30 m. vyriškio kūnas, praneša Ukrainos Vidaus reikalų ministerijos spaudos tarnyba.

Tarnybos duomenimis, vyriškio kūnas rastas su pjautinėmis žaizdomis pilvo srityje, be drabužių, su ant nugaros uždėta kuprine su smėliu. Įvykio aplinkybės tiriamos. Iškelta tyčinės žmogžudystės versija.

Apytikriai toje pačioje vietoje anksčiau buvo rasti Horlivkos miesto tarybos deputato Volodymyro Rybako ir Kijevo politechnikos instituto studento Jurijaus Popravkos kūnai su panašiomis smurto žymėmis.

DELFI primena, kad vietos politikas V. Rybakas, kurio sudarkytas kūnas buvo rastas netoli prorusiškų separatistų kontroliuojamo miesto rytų Ukrainoje, buvo daug kartų subadytas peiliu.

Vietos tarybos nario Volodymyro Rybako, priklausiusio Ukrainos laikinojo prezidento Oleksandro Turčynovo provakarietiškai partijai „Batkivšyna“ („Tėvynė“), kūnas buvo rastas nuskandintas kartu su kito vyro lavonu upėje netoli Slovjansko miesto.

Tas šiurpus incidentas paskatino O.Turčynovą atnaujinti karinius veiksmus prieš separatistus, kuriuos jis kaltino nužudymu ir „žiauriais kankinimais“.

„Buvo daug peiliu padarytų žaizdų – buvo siaubinga“, – V.Rybako našlė Olena sakė žurnalistams pagrindiniame rytų regiono mieste Donecke po to, kai pamatė savo vyro kūną.

Donecke nugriaudėjo sprogimas, yra aukų

Donecko srityje buvo sužeisti du Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai, vykdantys tarnybines pareigas, vienas iš jų mirė, praneša UNIAN. 

„Vykdant tarnybines pareigas, kasdienės kontrolinės inžinerinių užtvarų apžiūros metu buvo sužeisti du karinės tarnybos kariai, tarnaujantys pagal Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sutartį. Preliminariais duomenimis, kariai sužeisti sprogus nežinomos kilmės savadarbiam sprogstamajam užtaisui“, – teigiama Ukrainos gynybos ministerijos spaudos tarnybos pranešime.

Sužeistiesiems įvykio vietoje suteikus pirmąją medicinos pagalba, jie buvo skubiai kariniu sraigtasparniu nugabenti į Charkovo Šiaurės regiono karo medicinos klinikinį centrą.
Transportavimo metu vienas iš sužeistųjų mirė.

Donecke prorusiški aktyvistai užpuolė Rusiją kritikuojančio oligarcho banko skyrių

Donecke maždaug 300 kaukėtų prorusiškų kovotojų su beisbolo lazdomis pirmadienį užpuolė kritiškai apie Maskvą pasisakiusiam regiono gubernatoriui priklausančio banko skyrių.

Grupė separatistų užpuolė metalurgijos ir bankininkystės magnatui bei Dnipropetrovsko gubernatoriui Ihoriui Kolomoiskiui priklausančio banko „Private“ skyrių.

Jie skandavo įžeidžiančius šūkius, vadindami 51-erių milijardierių „fašistu“ ir „liaudies priešu“, pasakojo įvykio vietoje buvęs naujienų agentūros AFP žurnalistas.

Ukrainos žydų bendruomenės lyderio I.Kolomoiskio turtas sudaro 2,4 mlrd. JAV dolerių.

I.Kolomoiskis garsėja savo atvira kritika Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, kurį vadina „nenormaliu“.

„Jis išprotėjo su savo ta misija atkurti Rusijos imperiją“, – yra pareiškęs jis, žadėdamas, kad „separatizmas į Dnipropetrovską nepateks“.

Atsakydamas V.Putinas pavadino I.Kolomoiskį „šiukšle“ ir „niekšu“.

Neseniai oligarchas viešai paskelbė 10 tūkst. JAV dolerių atlygį už kiekvieną pagautą ir pareigūnams perduotą separatistą.

Ukrainos rytiniame Donecko regione aktyviai reiškiasi separatistų judėjimas, kurį, Vakarų teigimu, palaiko Kremlius.