Duodamas interviu laikraščiui „Die Zeit“, P. Antoniou papasakojo, kokiomis aplinkybėmis prieš septynerius metus buvo padaryta ši nuotrauka, kurią iki šiol naudoja pačių įvairiausių politinių įsitikinimų žmonės, praneša inopressa.ru.

Iš pradžių fotosesiją žurnalo „Time“ pavedimu planuota surengti Kryme. „Aš nežinojau, kada ji tiksliai turi įvykti, todėl visą savaitę sėdėjau viename Maskvos viešbutyje ir laukiau, - prisimena P. Antoniou. - Ir štai vieną rytą manęs atvažiavo juodas BMW. Mes pravažiavome pro Kremlių, paskui išvažiavome už miesto, į kažkokį tamsų ir nedraugišką mišką“.

Vladimiras Putinas
Tai buvo gruodį, visur buvo prisnigta. „Vieną akimirką labai sunerimau ir ėmiau galvoti apie šaltąjį karą, man kažkodėl pasirodė, kad KGB nori mane pagrobti“, - toliau pasakoja P. Antoniou.

Kelionė truko dar apie valandą, kol pagaliau automobilis visgi privažiavo V. Putino vilą, kurioje visur stovėjo snaiperiai.

„Mes įėjome į pastatą ir man paliepė išardyti fotoaparatą, paskui davė dešimt minučių jam vėl surinkti“, - sako fotografas ir prisimena, kad vėliau „pasirodė Putinas, lydimas patarėjų, dviejų vertėjų ir maždaug dešimties asmens sargybinių“.

„Aš pasakiau, kad džiaugiuosi atvykęs į Rusiją, ar kažką panašaus, ir paklausiau Putino, ar jam patinka „The Beatles“, - susitikimą su V. Putinu atpasakoja pašnekovas. - Visi nustebę susižvalgė, vertėjas pasilenkė prie Putino ausies ir tas nurodė visiems mus palikti“.

Patalpoje liko tik pats V. Putinas, fotografas ir asmens sargybiniai. „Puikia anglų kalba Putinas atsakė, kad mėgsta „The Beatles“, o jo mėgstamas muzikantas ir daina yra Paulas (McCartney, red.) ir „Yesterday“, po to aš iškart pradėjau fotografuoti, - toliau tęsia P. Antoniou. - Kurį tai laiką Putinas darė tai, ko aš iš jo ir tikėjausi“.

Fotografas pasakoja, kad būtent taip ir atsirado visiems gerai žinoma nuotrauka.

Nuo kitų Rusijos lyderio fotografijų ši skiriasi tuo, kad, kaip teigia pats jos autorius, „atskleidžia Putiną kaip žmogų“.

„Jam visiškai vienodai, patinka jis kam nors ar ne. Jis neatlieka kokių nors veiksmų, kaip, pavyzdžiui, per fotosesijas daro JAV prezidentas Barackas Obama ir kiti politikai“, - pasakoja fotografas.

Jis tikina bandęs užmegzti su V. Putinu asmeninį ryšį, mėgino leisti jam suprasti, kad jo nebijo.

„Tačiau tai buvo ne taip jau ir paprasta, nes Putinas tikrai yra toks žmogus, kuris kelia baimę, - neslepia P. Antoniou. - Tačiau to priežastis greičiausiai ne jame pačiame, o jį supančioje sistemoje, kuri ir kelia baimę“.

Fotografas tikina, kad Rusijos prezidento akyse galima įskaityti „šaltą autoritetą, šaltakraujiškumą“.

„Tokio šalto autoriteto tokiais mastais, kaip pas Putiną, aš nepajutau nė iš vieno kito užsienio šalių lyderio, - reziumavo P. Antoniou.