Skelbiama, jog jauną vyrą buvo užverbavusi Rusijos žvalgyba – jis du mėnesius Krymo teritorijoje sekė Ukrainos karinių dalinių veiksmus ir rusus detaliai informuodavo apie savo šalies ginkluotųjų pajėgų gynybos galimybes, skelbia glavkom.ua.

Tokią pačią veiklą ukrainietis vykdė ir pagrindinėje Ukrainos teritorijoje, sekė šalies karių ir teisėsaugos pareigūnų veiksmus maršrute Odesa-Melitopolis-Luhanskas. Ukrainoje už valstybės išdavimą gresia laisvės atėmimo bausmė iki 12 metų. Ukrainos prokuratūroje žurnalistams pranešta, jog Rusijos užverbuotas ukrainietis sutiko bendradarbiauti su Ukrainos pareigūnais, vykdančiais tyrimą, tad belangės jam galbūt pavyks išvengti.

Kaip teigia Zaporožės srities prokuroras Aleksandras Šackas, antroji baudžiamojo straipsnio, pagal kurį kaltinamas jaunas vyras, dalis numato: jeigu žmogus pats atėjo į miliciją ir prisipažino įvykdęs nusikaltimą, baudžiamoji byla jam keliama nebus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)