„Mes neprieštaraujame ir sveikiname, jei su jūsų pagalba bus atlikta bendrą antiteroristinė operacija rytuose. Tada specialistai ir stebėtojai patys galės įsitikinti mūsų veiksmų teisėtumu ir teisingumu“, – sakė Ukrainos lyderis JT generaliniam sekretoriui Ban Ki-moonui, o jo žodžius perdavė Aukščiausiosios Rados spaudos tarnyba.

O.Turčynovas paminėjo, kad padėtis šalies rytuose skiriasi nuo buvusios Kryme, „nes dauguma gyventojų nenori palaikyti separatistų“.

Parlamento vadovas dar pranešė, kad šiuo metu pradėta didelio masto operacija civiliams Ukrainos piliečiams apginti.

„Ukrainos piliečiai prašo apginti juos nuo terorizmo ir ginkluotų nusikaltėlių. Mes negalime palikti savo piliečių vienų akis į akį su ginkluotais teroristais, kurie grasina jų gyvybei ir sveikatai ir mėgina sudraskyti šalį į gabalus“, – sakė O.Turčynovas.

Pasak jo, valdžia imasi priemonių, „kurios turi stabilizuoti padėtį regione“. Jis paaiškino, kad kalbama apie įstatymų leidybos reformavimą, kad būtų decentralizuota valdžia.

„Turima omenyje teritorinių bendruomenių įgaliojimų išplėtimą, vykdomųjų valdžios organų formavimas vietinėse tarybose, regionų materialinio ir finansinio savarankiškumo plėtojimas“, – nurodė O.Turčynovas.

Jis pabrėžė, kad valdžia pasirengusi bendradarbiauti su visų Ukrainos regionų atstovais, jog su visais būtų užmegztas konstruktyvus dialogas, „bet terorizmui ir Rusijos agresijai mes priešinsimės“.

Ban Ki-moonas pažymėjo, kad Ukrainos valdžia žengė tuos žingsnius, „kurių reikėjo padėčiai sureguliuoti visoje Ukrainoje, taip pat ir rytuose bei pietuose“.

„Noriu išreikšti savo visišką palaikymą Jums asmeniškai ir Ukrainos liaudžiai. Jūs galite visiškai pasikliauti Jungtinėmis Tautomis kaip savo partnere. Aš padarysiu viską, kas nuo manęs priklauso, kad padėtis išsispręstų taikiai“, – reziumavo JT generalinis sekretorius.