S.M.Burwell, kurios paskyrimą turi patvirtinti Senatas, pakeis Kathleen Sebelius, kuri tapo programos „Obamacare“, oficialiai vadinamos Prieinamos priežiūros aktu, nesėkmingos pradžios viešu „veidu“. Ta nesklandžia pradžia respublikonai planuoja pasinaudoti siekdami perimti Senato kontrolę.

Tačiau B.Obama leido suprasti, kad nekaltina K.Sebelius dėl kilusių problemų. Jo kalbą daug kartų pertraukiant Baltųjų rūmų ir administracijos pareigūnų sveikinimo šūksniams, jis gyrė K.Sebelius ir sakė, kad ji įeis į istoriją už savo darbą įgyvendinant „Obamacare“.

„Ji gavo smūgių, aš gavau smūgių, mėlynių, – sakė B.Obama. – Taip, mes pralaimėjome pirmąjį atviro užsiregistravimo periodo ketvirtį su problemomis dėl HealthCare.gov. Buvo problemų“.

„Tačiau vadovaujant Kathleen, jos komanda Sveikatos apsaugos departamente išsisuko iš bėdos, išsprendė ją, atliko darbą ir galutinis rezultatas kalba už save“, – sakė prezidentas ir pažymėjo, kad, pranokdami lūkesčius, 7,5 mln. žmonių užsiregistravo sveikatos draudimui pagal šią programą.

B.Obama gyrė S.M.Burwell vadovaujamo darbo patirtį ir jos pagalbą per 16 dienų trukusį administracijos agentūrų uždarymą pernai rudenį.

„Sylvia buvo uola, tvirta ranka ant vairo, kuri padėjo šaliai išlaviruoti labai sunkiu metu“, – sakė jis.

K.Sebelius per B.Obamos kalbą tyliai sukikeno; paskui ugningai kalbėjo apie savo darbus šio prezidento administracijoje.

„Dirbamas prasmingiausias darbas, kuriame ir aš dalyvavau“, – pasakė ji, bet paskui davė šiek tiek peno savo kritikams pareikšdama, kad jos kalboje kai ko trūksta.

„Deja, trūksta vieno puslapio“, – pasakė ji.