Atsakydamas į naujienų agentūros „Interfax“ klausimą, generalinis prokuroras Jurijus Čaika Simferopolyje pareiškė, kad „nemato pagrindo išduoti“ V.Janukovyčių Ukrainai.

Viktoras Janukovyčius - visavertis, legitimus prezidentas. O ta valdžia, kuri šiandien yra Kijeve - ji atėjo per ginkluotą perversmą. Tai sakau kaip teisininkas“, - sakė J.Čaika.

„Mūsų duomenimis, jis neįvykdė jokių nusikaltimų, todėl nėra jokio pagrindo jo ekstradicijai“, - pridūrė generalinis prokuroras.

Tuo tarpu naujajai Ukrainos valdžiai, pasak J.Čaikos, jis turi daugybę klausimų. „Įvykdyta visa puokštė nusikaltimų ir juos būtina ištirti“, - pabrėžė jis.

Ukrainos naujoji valdžia vasario pabaigoje pradėjo procesą, siekdama V.Janukovyčiaus ekstradicijos, kai šis Kremliaus palaikomas lyderis pabėgo iš Kijevo ir pasitraukė į Rusiją po tris mėnesius trukusių protestų, išprovokuotų sprendimo nusigręžti nuo pastangų užmegzti glaudesnius ryšių su Europa ir grįžti prie draugystės su Maskva.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)