Iš tiesų „The Real Junkfood Project“ kavinėje patiekiami patiekalai, pagaminti iš įvairiausių maisto produktų, kuriuos Leedso kiti restoranai ir kavinės ketino išmesti. Tačiau juos dar galima panaudoti. Prie šio projekto prisijungė daugybė miesto maitinimo įstaigų. Savanorių komanda kiekvieną dieną iš jų gauna maisto produktų, iš kurių vėliau gaminami patiekalai minėtoje kavinėje.

Kavinės meniu būna tikrai įvairus, tačiau paprastai ruošiamas vienas mėsos ir vienas vegetariškas patiekalas. Taip pat čia galima užvalgyti sumuštinių, kartais ruošiami ir desertai. Įdomiausia, kad kavinei atiduodama tikrai įvairiausių produktų: nuo paprasčiausios duonos ir brokolių iki ikrų, triufelių, rūkytos lašišos, prabangių sūrių ir retų daržovių ir prieskonių.

O geriausia dalis yra ta, kad už patiekalus žmonės moka tiek, kiek nori.

„The Real Junkfood Project“ kavinę įkūrė virtuvės šefas Adamas Smithas norėdamas parodyti, kiek gerų maisto produktų iššvaistoma veltui.

Statistika rodo, kad kasmet Britanijoje išmetama 15 mln. tonų dar valgomų maisto produktų.