Kaltintojas Gerrie Nelas  sakė, kad R. Steenkamp galva „sprogo“, kai į ją pataikė viena iš keturių kulkų, kurias O. Pistorius pernai per Šv. Valentino dieną paleido pro uždarytas tualeto duris.

Nuotraukoje matyti manekenės galva iš šono, kraujo ir audinių masė, užmerktos akys.

G. Nelas pasakė: „Dabar laikas jums į tai pažvelgti“.

O. Pistorius atrodė nusiminęs ir sakė, kad jam nebūtina žiūrėti, nes jis buvo ten, kai R.Steenkamp mirė.

O. Pistorius teigia suklydęs

Parolimpinio sporto žvaigždė Oscaras Pistorius trečiadienį tvirtino neketinęs žudyti savo merginos, kaltintojams pradėjus nagrinėti jo pateiktą tos lemtingos nakties įvykių versiją.

27-ių metų kaltinamasis, baigė tris dienas trukusį emocingą savo liudijimą paneigdamas, kad pernai per Valentino dieną sąmoningai norėjo nužudyti savo draugę Reevą Steenkamp arba įsilaužėlį, kuris, kaip jis manė, slėpėsi už tualeto durų jo namuose.

„Aš neketinau žudyti Reevos, ponios, arba ko nors kito“, – sakė jis teismui nagrinėjant nužudymo bylą, griežčiausiai paneigdamas vieną iš jam pateiktų kaltinimų.

O.Pistorius sakė, kad per klaidą palaikė R. Steenkamp įsilaužėliu.

Jeigu bus pripažintas kaltu dėl jos žmogžudystės, O. Pistoriui gresia įkalinimas iki gyvos galvos.

Jis taip pat gali būti nuteistas dėl tyčinio moters nužudymo, jeigu prokurorams pavyks įrodyti, kad jis sąmoningai įvykdė žmogžudystę, nors jo gyvybei nebuvo iškilęs pavojus ir nepaisant to, ar jis žinojo, kas buvo už tų durų.

O. Pistoriui paneigus jam pateiktą kaltinimą, kaltintojas Gerrie Nelas pradėjo kryžminę apklausą ir iš karto grįžo prie žvaigždės veiksmų 2013 metų vasario 14 dieną.

Kai A. Pistorius prisipažino padaręs siaubingą „klaidą“, dėl savo būdo teismo salėje buldogu pramintas G. Nellas buvo nepalenkiamas.

„Jūs padarėte klaidą? Jūs nužudėte žmogų, štai ką jūs padarėje“, – griežtai pasakė jis.

„Jūs į ją šovėte ir ją nužudėte, ar neprisiimsite už tai atsakomybės? – neatlyžo kaltintojas.

Kryžminė O. Pistoriaus apklausa turėtų būti viena svarbiausių teismo proceso atkarpų, griežtas jo pateiktos įvykių versijos ir jo ketinimų patikrinimas.

Per penkias savaites trukusį teismo procesą visame pasaulyje garsus sportininkas atrodė lengvai palaužiamas, dažnai pravirkdavo, o teismui aptarinėjant R. Streenkamp patirtus sužeidimus jį supykino.

Iškvietusi O. Pistorių duoti parodymų jo rūpestingai atrinkta gynėjų komanda mėgino sugriauti prokurorų sukurtą jo kaip nerūpestingo, perdėtai ginklais ir automobiliais besidominčio žmogaus įvaizdį.

O. Pistorius emocingai prisiminė, kaip „jį užvaldė baimė“, kai pagalvojo, kad jo vonios kambaryje yra įsilaužėlis.

„Prieš suvokdamas tai, aš paleidau keturis šūvius į duris“, – sakė jis.

Vėliau jis davė šiurpą keliančius parodymus apie tai, kaip jis veltui bandė sustabdyti 29-erių metų manekenės kraujavimą ir išgelbėti gyvybę, panaudodamas plastikinius maišus ir lipniąją juostą.

„Aš tikrai bandžiau sustabdyti kraujavimą, aš tikrai bandžiau padėti Reevai kvėpuoti“, – pasakojo O. Pistorius, kuriam sunkiai sekėsi išsaugoti šaltakraujiškumą.

„Bandžiau spausti Reevos galvą savo ranka“, – pasakojo jis kalbėdamas apie mirtinus šūvius į jo draugės klubus, ranką, plaštaką ir galvą.

„Kol aš ją laikiau, Reeva mirė, – sakė jis. – Daugiau jau niekaip negalėjau jai padėti“.