O.Pistorius priešais auditoriją sausakimšoje teismo salėje sėdėjo vilkėdamas tamsiai pilką kostiumą ir pasakojo, kaip jiedu su Reeva susipažino ir galiausiai pradėjo planuoti bendrą ateitį.

Parolimpinio bėgimo aukso medalininkas, kuris pirmadienį, pirmąją savo liudijimo dieną, su ašaromis atsiprašė aukos šeimos, yra kaltinamas tuo, kad tyčia nužudė R.Steenkamp, bet pats teigia, kad šovė į ją pro tualeto duris, manydamas, kad ten yra įsibrovėlis.

Antradienį jis papasakojo, kaip susipažino su manekene per renginį visuomenei automobilių lenktynių trasoje.

„Pirmąsias šešias savo pažinties dienas kasdien skambindavome vienas kitam, – sakė jis. – Man labai patiko Reeva. Jei jau taip, galvoju, kad man ji patiko labiau, nei kartais aš jai“.

„Pradėjome iš tiesų matyti ateitį vienas su kitu“, – pridūrė jis.

Iškviestas liudyti savo paties advokatų, O.Pistorius tvirtino, kad su 29 metų manekene, baigusia teisės studijas ir norėjusia tapti aktore, palaikė meilės santykius. Jis bandė paaiškinti SMS žinutes, kuriose R.Steenkamp rašė, kad jo bijo.

„Tiesiog galvoju, kad tai buvo blogas mūsų santykių etapas“, – sakė jis, pasakodamas apie konfliktą per vieną sužadėtuvių vakarėlį.

R.Steenkamp nusiuntė O.Pistoriui žinutę: „Kartais aš bijau tavęs ir to, kaip tu atsikerti man ir kaip imi veikti mano atžvilgiu“.

R.Steenkamp motina June dalyvavo antradienio posėdyje drauge su R.Steenkamp drauge Gina Myers.

Pirmadienį O.Pistorius ašarodamas atsiprašė R.Steenkamp šeimos: „Galiu pažadėti, kad kai ji tą vakarą nuėjo miegoti, ji jautėsi mylima, – sakė jis drebančiu balsu, rydamas ašaras. – Nėra nė akimirkos ir nebuvo nė akimirkos nuo pat šios tragedijos, ... kad nebūčiau galvojęs apie jūsų šeimą“.

„Prieš suvokdamas tai, paleidau keturis šūvius“, pasakojo teisme Pistorius

O. Pistorius liudininkų suole antradienį pratrūko ašaromis, pasakodamas kaip pernai per Šv.Valentino dieną šovė į savo merginą Reeva Steenkamp, kurią palaikė įsilaužėliu.

„Iš tualeto išgirdau garsus, pamaniau kad kažkas išeina, – sakė jis trūkčiojančiu balsu. – Bet prieš suvokdamas tai, aš paleidau keturis šūvius į duris“.

O. Pistoriui pratrūkus raudoti teisme, posėdis buvo atidėtas vienai dienai

Pietų Afrikos Respublikos (PAR) parolimpinis sportininkas Oscaras Pistorius (Oskaras Pistorijus) pratrūko raudoti ant liudytojų pakylos antradienį, pasakodamas kaip pernai per Šv.Valentino dieną nušovė savo merginą Reeva Steenkamp (Revą Stenkamp), kurią palaikė įsilaužėliu.

„Iš tualeto išgirdau garsus, pamaniau kad kažkas išeina, – sakė jis trūkčiojančiu balsu. – Bet prieš suvokdamas tai, aš paleidau keturis šūvius į duris“.

26 metų sportininkas, kuriam abi kojos amputuotos žemiau kelių ir kuris kaltinamas nušovęs savo 29 metų draugę modelį R.Steenkamp, Pretorijos teisme pasakojo, kaip vidurnaktį išgirdo vonios kambaryje atsidarantį langą. Jis sakė buvęs įsitikinęs, kad pro jį veržiasi įsilaužėlis ir todėl turėjo apsiginti.

„Tai akimirką viskas pasikeitė, – pasakojoj jis emocingu balsu. – Maniau, kad ten vagis, kuris bando patekti į mano namus“.

Pasičiupęs po lovą gulėjusį 9 mm kalibro pistoletą, jis bigėmis nuėjo koridoriumi nuo miegamojo iki vonios kambario ir įsivaizduojamų įsilaužėlių, sakė O.Pistorius teisme.

Pasak jo, jis žvilgtelėjo pro vonios kambario duris, dešinėje ištiestoje rankoje spausdamas 9mm pistoletą, o kairiąją laikydamasis už sienos, ir pastebėjo atidarytą vonios kambario langą, patvirtinantį jo blogiausius įtarimus.

„Nežinojau, į ką nukreipti ginklą, – pasakojo jis. – Mano akys bėgiojo tarp lango ir tualeto. Kurį laiką stovėjau vietoje“.

„Tiesiog stovėjau vietoje ir rėkiau. Iš tualeto išgirdau garsus, pamaniau kad kažkas išeina, – sakė jis trūkčiojančiu balsu. – Bet prieš suvokdamas tai, aš paleidau keturis šūvius į duris“.

O.Pistorius pasakojo kaip vis šaukė R.Steenkamp, kad ši iškviestų policiją, bet jai neatsakius, jis po truputį pradėjo suprasti, kad galbūt būtent ji buvo už tų durų.

Teismui pasakodamas, kaip iš visų jėgų turėjo pastumti duris, kad patektų į tualetą, jis pradėjo nepaliaujamai kūkčioti liudytojų pakyloje ir teisėjas Thokozile Masipa (Tokozilė Masipa) dienai atidėjo teismo posėdį.

Jeigu teismas pripažins O.Pistorių kaltu, jam grės įkalinimo iki gyvos galvos bausmė.