„1985 m. gimęs R. Bannych, registruotas karinio dalinio, kuris priklauso Rusijos Federacijos Ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo vyriausiajai žvalgybos valdybai, adresu, būdamas Rusijos Federacijos teritorijoje organizavo ir koordinavo Ukrainoje veikusios diversinės grupuotės veiksmus. Šių ypatingai įslaptintų grupių tikslas buvo nuversti konstitucinę santvarką ir užgrobti valdžią, vykdyti teroristinius išpuolius, kurstyti separatizmą ir destabilizuoti situaciją rytiniuose mūsų valstybės regionuose“, – teigiama Ukrainos saugumo tarnybos spaudos pranešime.

Kovo mėn. pradžioje Donecke buvo sulaikyti keturi vienos iš tokių grupuočių nariai – Rusijos pilietis V. Negrijenka, Ukrainos piliečiai M. Čumačenka, V. Ivanovas ir O. Golovinas – už masinių renginių organizavimą, siekiant nuversti konstitucinę santvarką, antivalstybinių idėjų propagavimą piliečiams, provokavimą imtis radikalių veiksmų ir užimti valstybinius pastatus. Ši grupuotė vykdė specialią užduotį Donecko srityje, siekdama slapta organizuoti antivalstybinę kampaniją.

Dėl neteisėtos paminėtų asmenų veiklos iškelta baudžiamoji byla . Visi keturi yra suimti.

Kaip buvo pranešta anksčiau, V. Negrijenka Donecke organizavo pogrindines kuopeles, mėgino į neteisėtą veiklą įtraukti Ukrainos vidaus reikalų ministerijos specialiųjų pajėgų pareigūnus, tiekė ginklus ir sprogmenis ekstremistams, o visą šią veiklą derino su R. Bannych.