Ši amžinojo poilsio vieta suteiks galimybę lesbietėms būti drauge po mirties, sakė Astrid Osterland iš daugiausia pagyvenusias lesbietes vienijančios asociacijos „Safia“.

Tos kapinės yra dalis prieš 200 metų atidarytų Georgeno parapinių kapinių Prenclauer Berge, kažkada padalyto miesto rytuose netoli Aleksandro aikštės.

„Ši idėja iškilo prieš ketverius metus, lesbiečių grupėje „Safia“, kurios narės, jau pagyvenusio amžiaus, paklausė savęs, kur norėtų būti palaidotos“, – sakė 69 metų A.Osterland.

„Mes norėjome likti drauge, būti šalia tų, su kuriomis gyvenome, kurias mylėjome, su kuriomis dirbome, su kuriomis (drauge) kovojome“, – sakė ji ir pridūrė, kad jau užsisakė kapo sklypelį sau.

400 kv.m ploto kapinių dalyje, neseniai sutvarkytoje, su įrengtu vingiuotu smėlio taku, yra vietos 80-čiai palaikų ar urnų su pelenais.

„Ištyrėme kelias kapines, bes nusprendėme rinktis šias, nes žinojome jas ir žinojome, kad jos gražios“, – sakė A.Osterland apie projektą, kurį finansavo šių moterų aprūpinimo būstu asociacija „Sappho“.

A.Osterland sutiko, kad „ši idėja gali atrodyti egzotiška“, bet pabrėžė, kad tai „nėra kova su vyrais“.

„Nebus jokio barjero joms atskirti ir visi, kas nori ateiti ir su pagarba paminėti mirusiąsias, yra laukiami“, – sakė ji.

Sekmadienį paskelbtame „Safia“ sveikinime to, „kas gali būti pirmosios Europoje lesbiečių kapinės“, atidarymas vadinamas „istorine“ proga.

„Dabar yra dar viena priežastis kelionei į Berlyną, net jei tai gali būti paskutinė jūsų kelionė“, – pridūrė asociacija.