Paviešintas pokalbio dalyviai - Rusijos ambasadorius Eritrėjoje Igoris Čubarovas ir ambasadorius Zimbabvėje ir Malavyje Sergejus Bacharevas. Jiedu aptarinėja Jungtinių Tautų Organizacijos balsavimo dėl situacijos Ukrainoje rezultatus, praneša unian.net.

„5 kanal“ perdavė, kad vaizdo įrašas kovo 30 dieną atsirado interneto svetainėje „YouTube“ Michaelo Berkano vardu įregistruotoje paskyroje.

Pokalbio metu I. Čubarovas sveikina kolegą S. Bacharevą su tuo, kad „jo šalis (Zimbabvė – red.) pademonstravo labai teisingą situacijos Ukrainoje suvokimą“. Reaguodamas į tai, S. Bacharevas klausia I. Čubarovo, kodėl Eritrėja susilaikė.

„Keista, kad jie pademonstravo silpnumą“, - pareiškė S. Bacharevas. Jis pasiskundė, kad Malavis nesutiko su jo pozicija ir palaikė rezoliuciją Ukrainos klausimu.

Tada I. Čubarovas atsakė, kad jis dar „privers pripažinti Abchaziją ir Pietų Osetiją“. Ambasadorius taip pat pridūrė: „Dabar mano užduotis paprasta. Bendrauti su Europos Sąjungos ambasadoriais tik vienu būdu – „Vyrai, paėmė Krymą, bet tai dar ne vakaras. Toliau mes paimame jūsų Kataloniją, Veneciją, taip pat Škotiją ir Aliaską. Šiame etape ir nusiraminsime“.

Toliau ambasadoriai juokauja, kad Rusija nenusiramins tol, kol neužims visos eilės šalių. Tarp jų minimos ir Baltijos šalys. Tačiau tuomet keiksmažodžiais prisodrintais pasisakymais jiedu nusprendžia, kad geriau taikytis į gausiai rusų apgyvendintas Vakarų teritorijas, pavyzdžiui didmiesčius Vakaruose - Majamį, Londoną, o ne į rumunus, bulgarus ir „baltišką šūdą“.

Priminsime, kad kovo 27 dieną Niujorke vykusioje JTO Generalinėje Asamblėjoje šimtas šalių palaikė rezoliuciją, kurioje aptariami Rusijos veiksmai ir Krymo aneksija. Tarp šalių, nubalsavusių prieš rezoliuciją buvo Rusija, Armėnija, Baltarusija, Bolivija, Kuba, Nikaragva, Sudanas, Sirija, Zimbabvė ir Venesuela.

Tiesa, tokių pokalbių autentiškumas nėra patvirtintas. Pastaruoju metu internete buvo paviešinti ir ne vieno Vakarų diplomato, tarp jų ir lietuvių ambasadorių, telefoniniai pokalbiai.