Ketvirtadienį G.W.Bushas karinio jūrų laivyno bazėje Norfolke Virdžinijoje, laive "USS Enterprise" kreipsis į amerikiečių karius ir daugiausia dėmesio skirs karo kampanijai Afganistane, žurnalistams sakė jo atstovas spaudai Ari Fleischeris.

Havajuose esantį Perl Harborą daugybė japonų lėktuvų atakavo ankstų 1941 metų gruodžio 7-osios rytą. Tada buvo sunaikinti beveik visi JAV lėktuvai, linijiniai laivai "Oklahoma" ir "Arizona", taip pat smarkiai apgadinti dar aštuoni linijiniai laivai ir trys eskadriniai minininkai.

Šį užpuolimą, per kurį žuvo 2 323 amerikiečių kariai, tuometinis JAV prezidentas Franklinas Rooseveltas (Franklinas Ruzveltas) pavadino diena, kuri visiems laikams liks gėdos dėme. Rytojaus dieną JAV Kongresas paskelbė karą Japonijai, o gruodžio 11 dieną Vokietija ir Italija paskelbė karą Jungtinėms Valstijoms. Amerika Valstijos įsitraukė į Antrąjį pasaulinį karą.

Kitą antradienį G.W.Bushas kalbės apie rugsėjo 11-osios teroro atakas, nuo kurių bus praėję trys mėnesiai ir per kurias žuvo daugiau kaip 3,5 tūkst. žmonių. Dėl šių atakų JAV prezidentas paskelbė pasaulinį karą su terorizmu.