Pasaulio lyderiai pasveikino vienas kitą šypsena ir rankos paspaudimu bei prieš atsisėsdami prie stalo pozavo žurnalistams.

Tiesioginis B. Obamos ir Pranciškaus pokalbis yra galimybė sušvelninti įtemptus B. Obamos administracijos ir Romos katalikų bažnyčios santykius.

Baltųjų rūmų pranešime teigiama, kad prezidento ir pontifiko pokalbyje dominavo "bendras įsipareigojimas kovoti su skurdu ir didėjančia nelygybe", konfliktais ir religinės laisvės suvaržymais. Taip pat atsargiai buvo paliestos prieštaringai vertinamos temos - tos pačios lyties santuoka, kontracepcija ir abortai.

Kaip pranešama, B. Obama turėjo oficialiai pakviesti Pranciškų kitais metais apsilankyti JAV.

JAV prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Benas Rhodesas teigė, kad popiežius įkvepia B. Obamą, kuris žavisi Pranciškaus būdu, kaip jis motyvuoja žmones pasaulyje pasiųsdamas vienybės ir lygybės žinią.

B. Obama į Romą atskrido po trijų dienų pokalbių su Europos Sąjungos (ES) lyderiais Nyderlanduose ir Briuselyje.

Po susitikimo su popiežiumi B. Obamą prezidento rūmuose pasitiks Italijos vadovasGeorge Napolitano. JAV prezidentas taip pat susitiks su Italijos ministru pirmininku Matteo Renzi, po to dalyvaus spaudos konferencijoje.

Popietę B. Obama apsilankys Romos Koliziejuje, kuris laikinai bus uždarytas lankytojams.