Pareigūnai prognozuoja, kad paieškos gali užsitęsti, nes iki šiol daugiau nei 20 valstybių pastangos nedavė jokių rezultatų, tik padidino nusivylimą ir iškėlė naujų klausimų apie reiso MH370 lainerį, dingusį kovo 8-ąją pakeliui iš Kvala Lumpūro į Pekiną.

Šeši lėktuvai ir du komerciniai laivai dabar naršo Indijos vandenyno teritoriją, kurioje anksčiau šią savaitę iš palydovo buvo pastebėti įtartini plūduriuojantys objektai.

Australija, paskelbusi apie tą radinį ir dabar koordinuojanti paieškų operaciją, perspėjo, jog ten galėjo būti koks nors pamestas jūrinis konteineris arba kitokios šiukšlės.

„Nors tai nėra patikimas siūlo galas, bet tai patikimau negu bet kas kita pasaulyje – būtent dėl tiek daug šioms paieškoms skiriamų pastangų ir dėmesio“, – Australijos premjero pareigas einantis Warrenas Trussas sakė žurnalistams Perto karinių oro pajėgų bazėje.

Kinija, Japonija ir Indija siunčia daugiau lėktuvų, Australijos ir Kinijos jūrų pajėgų laivai taip pat plaukia į akvatoriją, esančią už daugiau nei 2 000 kilometrų į pietvakarius nuo Perto.

Šiuo metu orai ten palankūs: matomumas siekia 10 kilometrų, sakė vienas paieškų pareigūnas. Tai itin svarbu paieškoms, kuriose labiau kliaujamasi žmonių akimis, o ne moderniausia pasaulyje lėktuvų įranga.

„Nors tuose lėktuvuose įdiegtos labai pažangios technologijos, daugiausia šiose paieškose remiamasi iš tiesų vizualiniais stebėjimais“, – aiškino W. Trussas, kuris taip pat perspėjo, kad iš palydovų pastebėti objektai dabar jau gali būti nugrimzdę į Indijos vandenyno dugną.

„Minima akvatorija labai atoki, tačiau ketiname tęsti paieškas, kol visiškai įsitikinsime, jog tęsti ieškojimos būtų bergždžia – ir tokia diena dar nenusimato“, – pažymėjo jis.

Australijos jūrų saugumo valdybos pareigūnas Johnas Youngas nurodė, kad ši operacija tebelaikoma paieškų ir gelbėjimo misija.

„Norime surasti tuos objektus, nes jie geriausiai užmena, kur galėtume rasti žmonių, kuriuos galėtume išgelbėti“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)