Lėktuvai ir laivai taip pat atnaujino paieškas Andamanų jūroje tarp Indijos ir Tailando, tikrindami teritorijas, kurios jau anksčiau buvo nuodugniai išnaršytos, mėginant rasti atsakymų į vieną iš didžiausių mįslių šiuolaikinėje aviacijoje.

„Kažkas, kas daug anksčiau plūduriavo jūroje, dabar gali jau nebeplūduriuoti, – Australijos premjero pavaduotojas Warrenas Trussas sakė žurnalistams pietvakariniame Perto mieste. – Tai galėjo nugrimzti į dugną.“

Tačiau paieškos tęsiamos, o prie Australijos, Naujosios Zelandijos ir JAV lėktuvų ateinantį savaitgalį prisidės Kinijos bei Japonijos orlaiviai.

„Tai viena iš sunkiausiai pasiekiamų vietų, kokias įmanoma įsivaizduoti pasaulyje, tačiau jeigu ten kažkas yra, mes tai surasime“, – Australijos premjeras Tony Abbottas (Tonis Abotas) sakė žurnalistams viešėdamas Papua Naujojoje Gvinėjoje, kalbėdamas apie paieškas kitoje tikėtinoje lainerio sudužimo vietoje – už maždaug 2,5 tūkst. kilometrų į pietvakarius nuo Perto.

Praėjus beveik dviem savaitėms po oro bendrovės „Malaysia Airlines“ reiso MH370 lėktuvo dingimo iš civilinių radarų ekranų, kai laineris skrido virš Pietų Kinijos jūros, ieškotojų dėmesys nukrypo į atokią vandenyno teritoriją už 2,5 tūkst. į pietvakarius kilometrų nuo Perto.

Neryškiose palydovo padarytose nuotraukose matėsi du plūduriuojantys objektai, iš kurių didžiausias buvo apie 24 metrų skersmens. Australija ir Malaizija sakė, kad tie radiniai yra „įtikinamos“ užuominos.

Penktadienį paieškų operacijose dalyvavo penki lėktuvai trys Australijos oro pajėgų „P-3 Orion“, vienas JAV karinių jūrų pajėgų „P-8 Poseidon“ ir civilinis lėktuvas „Bombardier Global Express“.

Paieškos stringa, nes jų teritorija yra toli nuo Australijos vakarinių krantų, todėl lėktuvai gali naršyti vandenyną tik apie dvi valandas, prieš pasukdami atgal į Pertą.

Vienas Norvegijos automobilių keltas jau atplaukė į minėtą teritoriją ir prisidėjo prie paieškų, tačiau Australijos karinių pajėgų laivas „HMAS Success“, kuris galėtų iškelti nuolaužas iš vandens, tą vietą pasieks tik po kelių dienų.

Aptiktų objektų paieškas apsunkina nepalankūs orai. Australijos meteorologijos biuras pranešė, kad penktadienį liūtys liovėsi, tačiau tęsėsi dulksna, tvyrojo žemi debesys, o matomumas buvo prastas.