Kitaip tariant, Rusija sutiko iki kovo 21 dienos skelbti paliaubas.

Tokią informaciją suteikė laikinai Ukrainos gynybos reikalų ministro pareigas einantis Igoris Teniuchas.

„Kalbant apie priemones, kurių bus imtasi po referendumo, jau šiandien pavyko susitarti su Ukrainos karinio laivyno vadais, kontradmirolu Gaikinu ir Rusijos Juodosios jūros laivyno vadu, taip pat Rusijos gynybos ministerijos atstovu Šoigu ir Rusijos karinio jūrų laivyno vado pavaduotoju, jog iki pat kovo 21 dienos nebus imtasi veiksmų, susijusių su mūsų karinių dalinių veiklos blokavimu“, - pareiškė laikinasis Ukrainos gynybos ministras.

„Iš Krymo niekas trauktis neketina, tai savaime suprantama. Todėl mūsų kariniai daliniai ten liks, niekas jų neketina izoliuoti ar blokuoti. Manau, jog situacija tokia išliks iki kovo 21 dienos, kol baigsis sutartos paliaubos“, - teigia I. Teniuchas.

Priminsime, jog Rusijos Federacija nepripažįsta, jog Kryme yra šalies karių. Nepaisant to, jau kelias savaites uniformomis be skiriamųjų ženklų apsirengę ir ginkluoti asmenys blokuoja praktiškai visus Krymo karinius objektus ir Ukrainos karius.

Kovo 21 dieną Rusijos Valstybės Dūma pasirengusi svarstyti įstatymo projektą, kuriame numatyta Krymo prisijungimo prie Rusijos tvarka.