Kaip praneša nydailynews.com, nuo karinio laivo „Jinggangshan“ pakilo sraigtasparnis ieškoti „Malaysia Airlines“ reisu MH370 skridusio ir dingusio lėktuvo.

Gali praeiti ne vieneri metai, kol tyrėjai išsiaiškins, kas atsitiko, na bet sklando įvairios sąmokslo teorijos – pradedant piloto klaida, baigiant ateivių pagrobimu.

Į Pekiną skrendantis „Boeing 777“ su 239 keleiviais ir įgula dingo sekmadienį anksti ryte. Tyrėjų teigimu, lėktuvas apie valandą skrido nukrypęs nuo kurso, visi prietaisai buvo išsijungę. Daugybė devynių valstybių orlaivių ieškojo dingusio lėktuvo, tačiau nerado nuolaužų, nėra ir garantijų, kad jį kada suras.


Interpolo generalinis sekretorius Ronaldas Noble‘as atmetė spėliones, kad lėktuvą pagrobė teroristai, tačiau yra manančių, kad teroristai pagrobė lėktuvą ir jį paslėpė, išjungę visus radijo prietaisus.

Skambinę į mobiliuosius dingusių artimieji pasakojo, jog signalai buvo, tačiau niekas nekėlė ragelio.

Na bet kur paslėpti 100 tonų sveriantį lėktuvą? Dalis įtariai gręžiasi į Pchenjaną. Teigiama, kad degalų būtų pakakę nuskristi iki Šiaurės Korėjos, o mobilusis ryšys ten siekia. 1969 m. Šiaurės Korėja pagrobė lėktuvą, tad neatmetama galimybė, kad tai gali pasikartoti.

Kita teorija – piloto savižudybė. Nėra įrodymų, kad lėktuvo kapitonas Zaharie‘is Ahmadas Shahas ar antrasis pilotas Fariqas Abdulas Hamidas būtų turėję suicidinių tendencijų, visgi panašus atvejis yra buvęs – 1999 m. spalį „EgyptAir“ 990 reiso lėktuvas įskrido tiesiai į Atlanto vandenyną, nusinešdamas 200 žmonių gyvybes.

Buvo padaryta išvada, kad pilotas Gameelis al Batouti nuskandino lėktuvą. Tyrėjų išvadomis, jis nenustebo, kai lėktuvas ėmė skristi žemyn ir nuolat kartojo frazę: „Pasikliauju Dievu.“

MH370 lėktuvu skrido 145 kinai, tad kinų socialinio tinklalapio „TenCent“ skaitytojai ieško sąsajų su Kinija. Dalis kaltina uigurų (etninė musulmonų grupuotė) separatistus, kuriuos Pekinas apkaltino brutaliu išpuoliu Kunminge, per kurį peiliais mirtinai subadė 33, o sužeidė 100 asmenų.

Taip pat yra galvojančių, kad niekas nekaltas dėl nelaimės. Nebuvo pagalbos signalų, pranešimų apie lėktuvo gedimus, tad dalis žmonių įsitikinę, kad kaltas anapusinis, nežemiškas pasaulis. Kiti rašo apie slaptus karinius bandymus ar netgi dingimą Bermudų trikampyje.