Nukentėjusieji pasakojo, kad peiliais ginkluoti juodai apsirengę užpuolikai įsiveržė į geležinkelio stotį Junano provincijoje esančiame Kunmingo mieste ir pradėjo nesirinkdami badyti žmones.

Kaip pranešama, į incidento vietą išvyko aukštas Pekino saugumo pareigūnas.

Tas incidentas „buvo organizuota, iš anksto suplanuota smurtinė teroristinė ataka“, įvykdyta „nežinomų peiliais ginkluotų asmenų“, nurodė valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“, cituodama pareigūnų informaciją.

Policija kelis užpuolikus nušovė, pranešė vietos televizijos stotis K6 savo paskyroje socialiniame tinkle „Sina Weibo“.

Vienas iš nukentėjusiųjų – Yang Haifei (Jang Haifei), kuris buvo sužeistas į krūtinę ir nugarą – pasakojo „Xinhua“, kad užpuolikai prisiartino, kai jis pirko traukinio bilietą. Vyras sakė mėginęs pabėgti su minia.

„Pamačiau tiesiai prie manęs artėjantį žmogų, laikantį ilgą peilį, ir pabėgau kartu su visais kitais“, – pasakojo incidento liudininkas, pridūręs, kad kiti „tiesiog griuvo ant žemės“.

Kai kurie pasprukusieji beviltiškai ieškojo savo dingusių artimųjų ir draugų.

„Negaliu rasti savo vyro; jis neatsiliepia telefonu“, – „Xinhua“ citavo incidento liudininkę Yang Ziqing (Jang Dzičing).

Moteris sakė, kad jie laukė traukinio į Šanchajų, „kai staiga pribėgo peiliu ginkluotas vyras“.

Pareigūnai apsupo didelę teritoriją aplink stotį, nurodė policija, o „Xinhua“ informavo, jog pareigūnai tęsia ten esančių žmonių apklausas.

Visi užpuolikai vilkėjo panašius juodus drabužius, nurodė valstybinė naujienų agentūra „China News Service“, remdamasi liudininkų informacija.

„Grupė vyrų įsiveržė į traukinių stoties aikštę, o vėliau į bilietų pardavimo salę, badydami visus, kas pasipainiojo jų akyse“, – rašo agentūra.

Nuotraukose, paskelbtose „Sina Weibo“, matėsi krauju aptaškytos stoties grindys ir medikai, pasilenkę prie kūnų, gulinčių ant žemės. Tų nuotraukų autentiškumas negalėjo būti patvirtintas.

Nuotraukose taip pat matėsi žmonių minios, susirinkusios tarp policininkų ir greitosios pagalbos automobilių. Sužeistieji buvo vežami į įvairias Kunmingo ligonines, pranešė K6.

Valstybinis transliuotojas CCTV savo „Sina Weibo“ paskyroje taip pat pareiškė, kad šis incidentas yra „teroristinė ataka“.

Transliuotojas pridūrė, kad aukštas Kinijos saugumo pareigūnas Meng Jianzhu (Meng Dziandžu) išvyks į Kunmingą, o šalies prezidentas Xi Jinpingas (Si Dzinpingas) ir premjeras Li Keqiangas (Li Kečiangas) pareiškė užuojautą nukentėjusiesiems bei aukų artimiesiems.

Junane smurto išpuoliai labai reti, o šio ginkluotų užpuolikų siautėjimo motyvai kol kas neaiškūs.