Nacionalinės gvardijos saugumo pajėgos čaižė studentų vadovaujamus demonstrantus vandens patrankų čiurkšlėmis ir leido ašarines dujas, mėgindamos išvaikyti protestuotojus. Veidus gobtuvais prisidengę demonstrantai statė barikadas ir svaidė į pareigūnus akmenis bei Molotovo kokteilius.

Jau tris savaites šalyje nerimstantys gatvių susirėmimai pareikalavo 18 žmonių gyvybių, nurodė vyriausybė.

Nesant jokių ženklų, kad gali būti pasiektas proveržis politinėje krizėje, krečiančioje tą naftos turtingą šalį, Vašingtonas paragino Venesuelos prezidentą Nicolas Maduro kalbėtis su protestuotojais.

„Jie turi užmegzti dialogą, suburti žmones kartu ir išspręsti jų problemas“, – JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris) sakė Vašingtone, ragindamas susilaikyti nuo „areštų ir smurto gatvėse“.

J.Kerry sakė, kad Jungtinės Valstijos palaiko ryšį su Kolumbija ir kitomis šalimis, siekdamos sustiprinti pastangas tarpininkauti, sprendžiant tą krizę.

Tuo tarpu N.Maduro pareiškė, kad protestai, prasidėję vasario 4 dieną, yra Vašingtono remiamas mėginimas įvykdyti „perversmą“.

Jis teigia, kad radikalūs opozicijos lyderiai prisidėjo prie studentų, įpykusių dėl didelės infliacijos ir prekių stygiaus, regzdami sąmokslą, kaip nuversti jau beveik metus dirbančią N.Maduro vyriausybę.

Aštuoni iš suimtųjų per protestus buvo užsieniečiai, „areštuoti dėl tarptautinio terorizmo“, sakoma trumpame televizijos VTV pranešime.

Venesuelos žurnalistų asociacija SNTP nurodė, kad vienas iš tų užsieniečių yra laisvai samdomas amerikietis reporteris Andrew Rosati, bendradarbiaujantis su JAV dienraščiu „Miami Herald“.

A.Rosati buvo sulaikytas, o vėliau paleistas. Suimtajam saugumo pareigūnai „smogė į veidą ir pilvą“, sakoma SNTP žinutėje, paskelbtoje socialiniame tinkle „Twitter“.

Asociacija pridūrė, kad taip pat buvo sulaikyta italė fotografė Francesca Commissari, dirbanti Venesuelos dienraščiui „El Nacional“.

Vyriausybės pareigūnai nepateikė jokios informacijos apie sulaikytus užsieniečius.