Patruliuojantys Rusijos Federacijos Vakarinės karinės apygardos naikintuvai vykdo sustiprintą budėjimą pasienio rajonuose. Karinis jūrų laivynas išplaukė iš nuolatinių bazių Barenco ir Baltijos jūrose, rašo rus.DELFI.ee.

Pilotai kuro papildymo lėktuvais Il-78 ore mėgina papildyti degalais gaudančiųjų naikintuvų grupės lėktuvus, budinčius visą parą. Nuo to momento, kai buvo gautas signalas dėl aukščiausios karinės parengties, Vakarinės karinės apygardos aviacija persidislokavo į operatyvinius aerodromus, skelbiama oficialiame Rusijos gynybos ministerijos tinklalapyje.

Šiuo metu apygardos bombardavimo aviacija poligonuose atlieka mokomąsias karines užduotis dėl tariamo priešo sunaikinimo.

Radiotechnikos padalinys stengiasi padidinti radiolokacinį lauką.

Apie 80 viršvandeninių laivų, povandeninių laivų ir Rusijos karinio jūrų laivyno aprūpinimo laivų išplaukė iš nuolatinių bazių ir ruošiasi išsisklaidyti po nurodytus jūrų poligonų rajonus Barenco bei Baltijos jūrose.

Šiuo metu suformuotos kelios laivų grupuotės iš įvairių karinio jūrų laivyno pajėgų.

Judėdami išsisklaidymo rajonų link, laivai dalyvauja priešlėktuvinės gynybos ir gynybos nuo povandeninių laivų artimoje zonoje pratybose, taip pat treniruojasi organizuoti ryšį perėjimo jūra metu.

Karinio jūrų laivyno pakrančių apsaugos pajėgos atlieka kompleksą užduočių priešdesantinių operacijų srityje, spręsdamos klausimus, kaip sutrukdyti sąlyginio priešo jūrų desanto išsilaipinimui ir kaip pakrantėse įvesti priešdesantinę gynybą.

Vakarų ir Centrinės karinės apygardos dalinių kovinės parengties patikrinime, kuris buvo paskelbtas vasario 26 dieną, dalyvauja apie 150 tūkst. kariškių iš įvairių kariuomenės rūšių bei karinio valdymo organų, taip pat iki 90 lėktuvų, daugiau kaip 120 sraigtasparnių, 880 tankų, daugiau kaip 1200 karinės technikos vienetų ir apie 80 laivų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1781)