Dabar atsirado visa tai patvirtinantys dokumentai, praneša pravda.com.ua.

Tai įrodančius dokumentus paskelbė deputatas Genadijus Moskalis.

„Tokia nesąmonė, kurią galėjo parašyti nebent žmonės su liguista vaizduote – dar vienas įrodymas, kad UST rūpinasi ne šalies saugumu, bet vykdo carinės ochrankos (ochranka – Rusijos imperijos Vidaus reikalų ministerijos padaliniai, užsiiminėję politiniu saugumu – red.) funkcijas. Ir dar labai negabiai“, - pažymėjo jis.

„Į opozicines partijas ir visuomenines organizacijas infiltruoti neteisėti UST darbuotojai. Be to, agentūra verbavo tarp pačių „Batkivščina“, „Udar“ ir „Svoboda“ bei visuomeninių organizacijų aktyvistų. Dabar šios struktūros pačios gali išvardinti savo „didvyrius“ arba sužinoti apie juos pas naująjį UST vadovą Nalivaičenką, kas ir taps liustracijos, apie kurią šiandien tiek daug kalbama, pavyzdžiu“, - pareiškė G. Moskalis.

„Jeigu naujoji UST tarnyba savo slaptųjų agentų neatskleis, palieku sau teisę publikuoti agentų sąrašus su pavardėmis ir kitais duomenimis“, - įspėjo G. Moskalis.

„Kai kurie „autoritetai“ iš UST tvirtina, kad aš publikuoju juodraščius, nes ant dokumentų nėra parašų, įslaptinimų ir kitų duomenų. Aiškinu, kad sąmoningai renku viską, kas gali nurodyti informacijos gavimo šaltinius. Todėl kad šie šaltiniai, kaip matau, bus reikalingi vėliau“, - pažymėjo deputatas.

Kaip rodo dokumentai, agentai turėjo diskredituoti opozicijos lyderius, kelti peštynes tarp įvairių organizacijų, kurios buvo Maidane. Jie taip pat turėjo „imituoti“ gaisrą Profsąjungų namuose (kaip žinia, ten iš tikrųjų užfiksuoti keli padegimai, be to, buvo mėginta nutraukti liftą).

Jie taip pat turėjo platinti sufalsifikuotus lankstinukus Demokratinio aljanso vardu. Dar jie turėjo formuoti neigiamą Maidano įvaizdį tarp Kijevo gyventojų.

Jiems taip pat patikėta sukurti pamatą antiteroristinei operacijai „Boomerang“.