Daugelyje centrinių Japonijos rajonų dėl storos sniego dangos autostradomis nevyksta judėjimas, todėl jau pirmadienį pareigūnai ėmė gauti pranešimų, kad vėluoja maisto produktų pristatymas arba šių tiesiog trūksta. Viena iš įmonių ėmėsi tiekti duoną, pieną, daržoves ir greitai paruošiamus maisto pusgaminius išsinuomotais sraigtasparniais.

Antradienį po pietų bendrovės darbuotojai pranešė, kad Jamanašio ir Nagano prefektūrų parduotuvėse šiuo metu yra maisto prekių, kurių užteks 21 tūkst. gyventojų.

Po savaitgalio snygio jau žuvo 19 asmenų, 1,5 tūkst. žmonių sužeista. Tokijuje savaitgalį iškrito 27 cm sniego, Jamanašio prefektūros sostinėje Kofu - net 114 cm, Fukušimoje sniego danga siekia 36 cm.

Naujienų agentūra "Japan Daily Press" taip pat praneša, kad labiausiai nukentėjusioje Jamanašio prefektūroje žmonės dar pirmadienį prašė Japonijos gynybos pajėgų pagalbos. Regiono Hajakavos mieste dėl užblokuotos autostrados atkirsti nuo pasaulio liko 1,2 tūkst. gyventojų. Komunalinės šalies tarnybos šiuo metu valo kelius, tačiau darbas dėl storo sniego sluoksnio vyksta lėtai, todėl kai kurie miestelio savivaldos pareigūnai pėsčiomis ėmėsi nešioti gyventojams maistą ir vandenį.

Kai kurie traukiniai Japonijoje nevažinėja dar nuo penktadienio, o keliuose užsnigta apie 1 tūkst. paliktų automobilių, todėl daugelis šalies viešbučių aplink geležinkelių stotis užimti geresnių oro sąlygų laukiančių keleivių.

Antradienį Japonijos premjeras Shinzo Abe pranešė, kad vyriausybė siunčia į Jamanašio prefektūrą specialistų komandą, kad šie išanalizuotų situaciją ir suteiktų gyventojams pagalbą. "Dirbsime kartu su atitinkamomis tarnybomis ir ministerijomis - valdžia imsis visų būtinų priemonių apsaugoti gyventojų gyvybes ir turtą", - sakė Š. Abė.