Kaip Alemu Asmamawas sakė naujienų agentūrai „Associated Press“ telefonu, 31-erių metų antrąjį lėktuvo pilotą Hailemedhin Abera sukrėtė staigi dėdės mirtis. Kokiomis aplinkybėmis mirė Hailemedhino Aberos dėdė, jis nepaaiškino.

„Bijau, kad dėdės mirtis... sukėlė įtampą jo gyvenime“, – sakė jis.

Vyras nurodė, kad mirusysis yra Emiru Seyoumas, kuris dėstė Adis Abebos universitete. Universiteto interneto svetainėje paskelbtame nekrologe sakoma, kad universiteto docentas staiga mirė sausio 1 dieną, kai ėjo iš universiteto namo.

Penkerius metus Etiopijos oro linijose dirbęs Hailemedhinas Abera pirmadienį užsirakino pilotų kabinoje, kai pirmasis pilotas išėjo į tualetą. Jis nukreipė lėktuvą į Ženevą, kur paprašė prieglobsčio. Lėktuvas skrido iš Adis Abebos oro uosto.

Etiopijos vyriausybės atstovas pirmadienį žurnalistams sakė, kad Hailemedhinas Abera anksčiau neturėjo reikalų su teisėsaugos pareigūnais. Pasak jo, šalies vyriausybė prašys Šveicarijos išduoti pareigūnų sulaikytą pilotą.

Tuo tarpu Ženevos prokuroras Olivier Jornot sakė, kad Šveicarijos federalinės institucijos tiria šį užgrobimą ir ketina pateikti baudžiamuosius kaltinimus, pagal kuriuos kaltininkui gresia iki 20 metų laisvės atėmimo.