Lėktuvas su 15 keleivių ir trimis įgulos nariais ryšį su skrydžių kontrolieriais prarado netrukus po pakilimo iš turistų pamėgto Pokharos miesto, pranešė oro bendrovės ir policijos pareigūnai.

„Nepal Airlines“ lėktuvas ... 13 val. 30 min. pakilo iš Pokharos oro uosto, o po 15 minučių dingo“, - sakė Nepalo policijos atstovas Ganeshas KC.

Lėktuvu skrido iš viso 18 žmonių, tarp jų - 14 suaugusių keleivių, vienas vaikas ir trys įgulos nariai, sakė „Nepal Airlines“ atstovas.

„Vienas keleivių yra iš Danijos“, - sakė atstovas Ramas Hari Sharma. Likę žmonės lėktuve yra nepaliečiai.

Lėktuvo paieškai trukdo smarkus lietus, dėl blogo oro turėjo grįžti du sraigtasparniai, sakė didžiausio šalyje Katmandu oro uosto vyriausiasis skrydžių kontrolierius Bimleshas Lalas Karna.

„Tuo metu, kai lėktuvas dingo, oras nebuvo blogas ... Jis subjuro vėliau, - sakė jis. - Du sraigtasparniai, kurie buvo išsiųsti iš Pokharos, dėl prasto oro grįžo“.

Valstybinės oro bendrovės lėktuvas skrido iš Pokharos į Džumlos miestą, esantį už 353 km į vakarus nuo sostinės Katmandu, kai skrydžių kontrolieriai prarado ryšį su pilotu.

Incidentas vėl sukelia nuogąstavimų dėl šios Himalajų valstybės aviacijos sektoriaus, kuris po virtinės aukų pareikalavusių nelaimių sulaukė tarptautinių pareigūnų kritikos.

Europos Sąjunga (ES) gruodžio mėnesį įtraukė į „juoduosius sąrašus“ visas Nepalo oro bendroves ir uždraudė joms skraidyti į ES.
Nepale, kur turizmas smarkiai prisideda prie ekonomikos, pastaraisiais metais įvyko virtinė lėktuvų katastrofų, kurios daugiausia aiškinamos pilotų nepatyrimu, taip pat - prastu valdymu ir priežiūra.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)