Vyras paviešino Valentino dienai skirtą pareiškimą. Jame vyras kalba apie „didžiulį sielvartą“, kurį jaučia dėl buvusios mylimosios, kurią lygiai prieš metus nušovė, skelbia news.sky.com.

Tai buvo 2013 metų vasario 14 diena – 29 metų modelis ir televizijos realybės šou žvaigždė rasta vonios kambaryje kraujo klane. Pietų Afrikos Respublikos bekojis bėgikas savo namuose į mylimąją paleido tris mirtinus šūvius.

27 metų O. Pistorius neigia nužudymo faktą ir tvirtina, jog R. Steenkamp nušovė netyčia – palaikęs ją įsibrovėliu į savo namus Pretorijoje.

Savo svetainėje internete O. Pistorius patalpino pareiškimą: „Nėra žodžių, galinčių deramai nupasakoti, kaip jaučiuosi dėl to tragiško incidento, sukėlusio tokį širdies skausmą visiems, kurie mylėjo, ir vis dar myli Reevą. Mano sukeltas skausmas ir liūdesys, ypač Reevos tėvų, šeimos ir draugų, tiesiog žudo. Reevos praradimas ir ta tragiška diena – šių vaiduoklių neatsikratysiu visą likusį gyvenimą. Oscaras“.

Šią savaitę R. Steenkamp tėvai, Barry ir June, per savo advokatus paviešino bendrą pareiškimą.

„Visi laukiame atomazgos, tesinori žinoti, jog mūsų dukra tą tragišką Valentino dieną nekentėjo. Artėjant pirmosioms mūsų dukros mirties metinėms, norime padėkoti visai šeimai, draugams, Pietų Afrikos Respublikos žmonėms ir pasauliui už parodytą rūpestį, atsidavimą, gražius žodžius ir paguodą. Ir už daug laiškų su užuojauta“, - teigiama nužudyto modelio tėvai.

O. Pistoriaus teismas Pretorijoje prasidės kovo 3 dieną. Spėjama, jog byloje liudys daugiau nei 100 asmenų.

Sportininkas kaltinamas tyčine žmogžudyste, neteisėtu šaunamojo ginklo laikymu bei dar dviem su šaunamuoju ginklu susijusiais prasižengimais.

Bylos svarstyme dalyvaus teisėjas, jis iš karto ir nuspręs, ar visame pasaulyje garsus sportininkas kaltas, ar ne. Pietų Afrikos Respublikoje teismai neturi prisiekusiųjų.

Už tyčinę žmogžudystę Pietų Afrikos Respublikoje gresia mažiausiai 25 metai nelaisvės.

O. Pistorius praeitais metais buvo paleistas už užstatą – iki bylos svarstymo teisme, jam leista dalyvauti ir sporto varžybose.

Tačiau šešis kartus parolimpinių žaidynių čempionu tapęs sportininkas svarbiose tarptautinėse varžybose po įvykusios tragedijos dalyvauti atsakė.

Oscaras Pistorius
Oscaras Pistorius