Rusijos Vidaus reikalų ministerija sukūrė nepriekaištingą saugumo užkardą aplink žaidynių objektus. Dalis ribos eina palei Karačajevo-Čerkesijos respublikos sieną ir siekia Rusijos sieną su Abchazija, informuoja DELFI.lv.

Sustiprintos saugumo priemonės bus taikomos 100 km pakrantės teritorijoje Sočio rajone ir įeinančioje į rajono gilumą apie 20–40 km. Tai aiškinama tuo, kad pagrindiniai sportiniai renginiai vyks pačiame Sočyje uždarose patalpose. Rungtys po atviru dangumi planuojamos slidinėjimo kurorte gyvenvietėje „Krasnaja poliana“, esančioje už 39 km nuo Sočio.

Iki kovo 21 d. galios apribojimai įvažiavimui, gyvenimui arba laikinam įvažiavimui, draudimas bet kokiam transportui, gali būti įvestas žmonių ir automobilių patikrinimas, taip pat uždrausta prekyba tam tikromis prekėmis.

Konkrečiai į Sočį draudžiama įvažiuoti užmiestiniam transportui, o miesto gyventojų prašoma nenaudoti savo transporto priemonių. Taip pat įvedamas draudimas važiuoti olimpiniam transportui skirtomis juostomis.

Įvažiavimą į Sočį kontroliuoja apie 30 000 teisėsaugos institucijų ir vidaus pajėgų narių. Siekiant užtikrinti Sočyje tvarką, buvo sukurta speciali grupė iš Vidaus pajėgų kareivių. Kariškiai saugo Olimpinį miestelį, oro uostą ir vietą, kur vyks žaidynės, iš jūros ir kalnų pusės.

Be to, užtikinti Sočyje saugumo atvyko 410 Kubanės kazokų karinių pajėgų narių. Kazokai kartu su policininkais užtikrina sportininkų, užsienio delegacijų ir turistų saugumą.

Nuo vasario 4 d. iš jūros olimpiados sostinę saugo keturi Rusijos Juodosios jūros laivyno Raudonosios vėliavos brigados laivai. Taktinei mažųjų priešlaivinių laivų grupei priklauso laivai „Aleksandr“ ir „Muromec“, o į taktinę jūros tralerių grupę – „Kovrovec“ ir „Turbinist“.

Raudonosios vėliavos brigados laivai prisijungė prie kitų Rusijos laivų – „Maskva“ ir „Pytlivyj“, kurie išplaukė iš Sevastopolio saugoti jūros akvatorijos ir oro erdvės 2014 m. žiemos olimpiados metu. Į jūrą išplaukti pasirengę ir kiti laivyno laivai.

Sočio žiemos olimpinės žaidynės vyks nuo vasario 7 iki vasario 23 d., parolimpinės žaidynės – nuo vasario 7 iki kovo 16 d.