„Nenusprendžiama, koks bus ministrų kabinetas, kas bus premjeras, todėl, man atrodo, valdžia laukia ir jiems reikalingas laikas“, - „Žinių radijo“ laidoje „Aktualioji valanda“ antradienį kalbėjo O. Bodnar.

A. Medalinskas nurodė, kad  Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius ir valdančioji Regionų partija laiką vilkina ir dėl galimo Ukrainos bei Rusijos vadovų susitikimo Sočyje.

„Man atrodo, kad valdžia, prezidentas Janukovyčius, Regionų partija, dabar laukia vasario 7 dienos, kada prezidentas Janukovyčius planuoja vykti į Sočį, kur tikriausiai turės susitikimą su Rusijos prezidentu. Ukrainos vadovas linkęs dažnai pasitarti su Rusijos vadovu ne tik dėl tolesnės 2 valstybių santykių situacijos, bet ir dėl situacijos Ukrainoje“, - laidoje kalbėjo politologas.

O. Bodnar taip pat sutiko, kad valdžios sprendimų vilkinimas gali būti pagrįstas būsimu V. Janukovyčiaus ir V. Putino susitikimu.

„Jeigu jis (V. Janukovyčius – red.) dabar važiuos į Sočį, jis jau ruošiasi ten važiuoti, aš galvoju, kad būtinai susitiks ir spręs šitą klausimą“, - sakė O. Bodnar.

Ukraina suskils?

A. Medalinsko teigimu, antras dalykas, kurio laukia Ukrainos valdžia, yra  Maidano išsikvėpimas arba fragmentavimasis. Nerimą esą kelia tai, kad Krymo prezidiumo posėdyje antradienį svarstytas Krymo autonominės respublikos Konstitucijos klausimas, stipriai akcentuojant Krymo priklausomybę Rusijai. „Federalizacija yra tas smūgis į nugarą, kuriuo Regionų partija, o galbūt kai kurie regioniniai politikai grasina Ukrainos politikai ir Maidanui“, - nurodė jis.

Anot O. Bodnar, Ukraina skilti negali. „Jie negali spręsti tokio klausimo pagal savo įstatymus ir savo Konstituciją, tik pagal Ukrainos Konstituciją galima spręsti tokį klausimą kaip federalizacija.  Ukrainos Konstitucijoje parašyta, kad tai neįmanoma“, - nurodė deputatė.

Euromaidanas – ne pinigais grįstas

Jai sukėlė juoką Ukrainos vidaus pajėgų vado Stanislavo Šuliako pareiškimai, jog opozicija esą mėgina papirkti šalies karius, kad pereitų į jų pusę.

„Tai neįmanoma. Mes stovime čia nuo lapkričio 21-os, ir nieko tokio mes nedarome. Jokie piniginiai klausimai su šia valdžia, milicija ir kitais piliečiais mums, opozicijai, neįmanomi. Maidanas stovi be pinigų. Įsivaizduokit, 2.5 milijono stovi Maidane be pinigų, o dabar ateis milicininkas ir mes jam duosim pinigų? Kam tai reikalinga?“ – retoriškai klausė O. Bodnar.

Laida „Aktualioji valanda“ transliuojama darbo dienomis 17.05 val. Įrašą rasite čia.