Jurijus Mirošnyčenka, V.Janukovyčiaus asmeninis atstovas parlamente, sakė, kad prezidentas per praėjusios savaitės susitikimą su parlamentarais kalbėjo apie „du galimus scenarijus“ du mėnesius trunkančiai krizei užbaigti.

„Pirmasis yra okupuotų pastatų atlaisvinimas ir amnestija, o antrasis yra pirmalaikiai rinkimai. Amnestija nesiklosto“, - AFP sakė J.Mirošnyčenka, paminėdamas sulaikytų protestuotojų paleidimą.

Opozicija nori, kad protestuotojai būtų paleisti be jokių sąlygų, o V.Janukovyčius ir jo valdančioji Regionų partija sako, kad tai gali būti padaryta tik tuo atveju, jei per kelias artimiausias dienas bus atlaisvinti užimti pastatai, tarp jų - ministerijos ir regionų administracijos.

J.Mirošnyčenka kalbėjo kelios valandos prieš Europos Sąjungos (ES) užsienio politikos vadovės Catherine Ashton atvykimą, parlamentui susirinkus aptarti opozicijos reikalavimų, tarp kurių yra konstitucijos persvarstymas siekiant apriboti prezidento galias.

Tūkstančiai žmonių toliau stovyklauja Kijevo Nepriklausomybės aikštėje ir užimtuose sostinės pastatuose. Protestuotojai atsisako trauktis, kol prezidentas atsistatydins.

Pirmalaikių Rados rinkimų klausimo darbotvarkėje nėra

Pirmalaikių parlamento rinkimų Ukrainoje klausimo šiuo metu darbotvarkėje nėra, antradienį pareiškė prezidento asmeninis atstovas Aukščiausiojoje Radoje, valdančiosios Regionų partijos deputatas Jurijus Mirošnyčenka.

„Šiuo metu šis klausimas nesvarbus. Mes priėmėme įstatymą (dėl amnestijos) ir, ačiū Dievui, atsitraukėme (nuo tikimybės surengti pirmalaikius parlamento rinkimus)“, - sakė jis naujienų agentūrai „Interfax“.

J.Mirošnyčenka priminė, kad pirmalaikių parlamento rinkimų scenarijus buvo svarstomas anksčiau.

„Taip, toks scenarijus egzistavo. Jis egzistavo, kai mes rengėmės svarstyti įstatymo projektus dėl amnestijos“, - sakė jis ir pridūrė: „Dabar pirmalaikių rinkimų klausimo darbotvarkėje nėra“.

V. Klyčko: Ukraina atsidūrė prie pilietinio karo slenksčio

Ukrainos opozicinės partijos UDAR („Smūgis“) lyderis Vitalijus Klyčko mano, kad kad jo šalis atsidūrė prie pilietinio karo slenksčio ir kad situacija joje gali sudaryti sąlygas diktatūrai.

"Pas mus (Ukrainoje) egzistuojančios problemos, deja, gali virsti pilietiniu karu, žus nemažai žmonių“, - sakė jis interviu naujienų agentūrai AP.

„Mes galime prarasti Ukrainą, ten bus įvesta diktatūra“, - įspėjo V.Klyčko.

Į politiką pasukęs buvęs pasaulio bokso čempionas pridūrė, kad šiuo metu situacija Ukrainoje kritinė ir gali bet kuriuo momentu pasikeisti, „nespėsime nė mirktelėti“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)