Vienas iš galimų kandidatų į Katalikų bažnyčios vadovo sostą yra italų kardinolas Angelo Sodano, kuriam dabar 77-eri. Pagal bažnytinę hierarchiją tai antras žmogus po popiežiaus. Anksčiau dirbęs diplomatinį darbą, A.Sodano vasario mėnesį sukėlė šurmulį, viešai pareiškęs, kad Jonas Paulius II gali atsistatydinti.

Mirusio popiežiaus vietą užimti taip pat gali 77 metų vokiečių kardinolas Josephas Ratzingeris. Šis kardinolų kolegijos dekanas yra laikomas didžiausiu Vatikano doktrinų sergėtoju. Jo veikla vertinama prieštaringai: konservatyvieji katalikai palaiko jo "geležinės rankos" politiką, bet liberalai jį kritikuoja.

Galimų pontifiko įpėdinių sąraše yra dar vienas italas - tai 71 metų kardinolas Giovanni Battista Re. Kaip vyskupų kongregacijos prefektas, jis popiežiui teikia tvirtinti vyskupų kandidatūras. Tai labai artimas popiežiui žmogus, svarbus Vatikano administracijos pareigūnas, tačiau jis turi nedidelę ganytojiškos veiklos patirtį.

Galimų įpėdinių sąraše - ir kardinolas italas Camillo Ruini. Šis 74 metų Romos vikaras ir vyskupas taip pat vadovauja Italijos vyskupų konferencijai. Jis yra didžiausią galią turintis Italijos kardinolas, darantis nemažą įtaką Italijos valstybės politikai.

Jono Pauliaus II tautietis, arkivyskupas Stanislawas Dziwiszius buvo privatus popiežiaus sekretorius, kuris pontifikui sergant ir pablogėjus jo sveikatos būklei kontroliavo visų pareigūnų ir viso išorinio pasaulio ryšius su Šventuoju Tėvu. Tačiau šis lenkų dvasininkas nelaikomas Šventojo Tėvo įpėdiniu.

Be minėtų kardinolų, naujuoju Romos Katalikų bažnyčios vadovu taip pat gali tapti Nigerijos kardinolas Francis Arinze. Jeigu būtų išrinktas, 73 metų dvasininkas būtų pirmasis iš Afrikos kilęs popiežius per 1,5 tūkst. metų.

69 metų Argentinos kardinolas Jorge Mario Bergoglio, kuris taip pat yra minimas potencialių kandidatų sąraše, gali tapti pirmuoju įtakingo Jėzuitų ordino nariu, vadovausiančiu Romos Katalikų bažnyčiai. Tarp kandidatų yra nurodomas dar vienas Lotynų Amerikos atstovas - Kolumbijos kardinolas Castrillonas Hoyosas. Tai vienas stipriausių šio regiono kandidatų, nes turi didžiulę patirtį ir atitinka vadinamąjį popiežiaus amžiaus kriterijų. Jam dabar 76 metai.

Europos šalių kandidatų gretose - 72 metas kardinolas belgas Godfriedas Danneelsas. Jis taip pat eina Briuselio arkivyskupo pareigas. Savo drąsiais pamokslais garsėjantis kardinolas G.Daneelsas yra laikomas pagrindiniu nuosaikiojo bažnyčios sparno kandidatu į pontifiko vietą.

Žiniasklaida skelbia, kad mirusio popiežiaus vietą taip pat gali užimti Brazilijos, Indijos, Dominikos ar Hondūro atstovas.