Kaip rašo dienraštis „Kronen-Zeitung“, 66 metų M.Azarovas, kuris yra artimas Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus sąjungininkas, praėjus kelioms valandoms po atsistatydinimo privačiu reaktyviniu lėktuvu išskrido į Vieną aplankyti ten esančių savo šeimos narių ir planuoja kurį laiką ten pasilikti.

Ukrainos ambasada Vienoje, taip pat Austrijos užsienio reikalų ir Vidaus reikalų ministerijos šio pranešimo nekomentavo. Dienraštis savo tinklalapyje paskelbtame pranešime citavo neįvardytus informuotus šaltinius.

M.Azarovo atsistatydinimas antradienį ir parlamento sprendimas atšaukti anksčiau šį mėnesį priimtus įstatymus, varžiusius teisę protestuoti, nesugebėjo užbaigti krizės, kuri prasidėjo lapkritį, kai, spaudžiant Rusijai, V.Janukovyčius nusprendė nepasirašyti svarbios sutarties su Europos Sąjunga (ES).

V. Janukovyčius pasirašė įstatymą dėl amnestijos

Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius penktadienį pasirašė įstatymą, atleidžiantį nuo baudžiamosios atsakomybės per opozicijos šalininkų demonstracijas suimtus aktyvistus.

Tačiau šis aktas įsigalios tik tuomet, jeigu protestuotojai per 15 parų paliks užimtus vyriausybinius pastatus Kijeve ir kitose šalies vietose.

Šalies vadovo tinklalapyje paskelbtame pranešime sakoma, kad V.Janukovyčius pasirašė įstatymą „Dėl neigiamų padarinių pašalinimo ir asmenų netraukimo atsakomybėn bei nebaudimo dėl įvykių, kurie vyko per taikius susirinkimus“, kurio projektą parengė valdančiosios Regionų partijos deputatas Jurijus Mirošnyčenka.