„Brangūs tėvynainiai! Šiandien aš priėmiau sau labai sunkų, tačiau taip pat atsakingą sprendimą atsistatydinti iš ministro pirmininko posto. Šį sprendimą priėmiau todėl, kad norėjau užtikrinti galimybę visoms mūsų politinėms jėgoms pasiekti susitarimą, pasiekti kompromisą ir užbaigti tą prasidėjusią krizę. Tie sprendimai, kuriuos šiandien priėmė Aukščiausioji Rada, kartu su mano sprendimu yra pakankamas pagrindas kompromisui“, – sakoma oficialiame M.Azarovo pareiškime, kurio įrašas skelbiamas jo oficialioje svetainėje.

Kreipdamasis į Ukrainos piliečius atsistatydinęs premjeras pareiškė, kad jam „svarbiausia yra vienybė, mūsų šalies vientisumas ir sėkmingos jos plėtros galimybė“.

„Ambicijos – antraeilis dalykas“, – patikino jis.

„Esu širdingai dėkingas prezidentui ir Aukščiausiajai radai, kurie visus šiuos ketverius metus palaikė vyriausybės vykdomas sudėtingas reformas, sudėtingus pokyčius. Galiu atvirai pažiūrėti (į akis) mūsų piliečiams: pasaulinės ekonominės krizės sąlygomis šalis susitvarkė su daugeliu problemų, stovėjusių jos kelyje. Ačiū jums už dėmesį, ačiū už pasitikėjimą“, – sakė M.Azarovas.

Vyriausybė sausio 28 dieną pranešė, kad M.Azarovas įteikė atsistatydinimo prašymą.

„Siekdamas sukurti papildomą galimybę politiniam kompromisui, kad šis konfliktas būtų taikiai išspręstas, aš priėmiau asmeninį sprendimą prašyti Ukrainos prezidento priimti mano atsistatydinimą iš premjero posto, “, – nurodyta M.Azarovo pranešime.

Premjeras pridūrė, kad valstybėje susiklosčiusi konfliktinė padėtis kelia grėsmę Ukrainos ekonomikai, socialiniam vystymuisi, kelia grėsmę visai Ukrainos ir visuomenei ir kiekvienam piliečiui.

Po kelių valandų Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius priėmė ministro pirmininko ir jo vyriausybės atsistatydinimo prašymą. Jis paprašė, kad ministrų kabinetas tęstų savo darbą, kol bus suformuota nauja vyriausybė.