Už šio dokumento priėmimą balsavo 361 deputatas.

Parlamentarai atšaukė devynis iš dvylikos anksčiau priimtų įstatymų. Įstatymai buvo priimti be svarstymo. Įstatymo projektą dėl „sausio 16 dienos įstatymų“ atšaukimo užregistravo Regionų partijai atstovaujantis deputatas Nikolajus Rudkovskis.

DELFI primena, kad sausio 16 dieną provyriausybinė dauguma Aukščiausioje Radoje be valstybės biudžeto 2014 metams priėmė visą eilę įstatymų be jokio svarstymo. Už šiuos įstatymus buvo balsuojama iškart už visus.

Tuomet balsavimas vyko pagal tokią schemą: parlamentarai pakelia rankas ir po kelių sekundžių skaičiavimo komisijos vadovas Vladimiras Oleinikas paskelbia balsavimo rezultatus (visais atvejais – 235 balsai „už“).

Visų pirma, Ukrainos Rada sugriežtino apribojimus masinėms akcijoms, amnestavo specialiųjų pajėgų dalinio „Berkut“ karius, sumušusius taikius demonstrantus, nustatė atsakomybę už šmeižtą bei griežtai reglamentavo žiniasklaidos veiklą.

M. Azarovas atsistatydino

Ukrainos premjeras M. Azarovas atsistatydino antradienį, siekdamas padėti išspręsti jau du mėnesius trunkančią žmonių gyvybių pareikalavusią krizę, įstatymų leidėjams Aukščiausioje Radoje susirinkus į neeilinę sesiją ir pradėjus debatus dėl svarbių reformų.

„Priėmiau asmeninį sprendimą prašyti Ukrainos prezidento priimti mano atsistatydinimą iš premjero posto, siekiant sukurti papildomą galimybę politiniam kompromisui, kad šis konfliktas būtų taikiai išspręstas“, – sakoma M.Azarovo pranešime.

Premjeras pridūrė, kad valstybėje susiklosčiusi konfliktinė padėtis kelia grėsmę Ukrainos ekonomikai ir visuomenei.

"Per šią priešpriešą vyriausybė darė viską, kad konfliktas būtų išspręstas taikiai. Darėme ir darome viską, kad nebūtų liejamas kraujas, eskaluojamas smurtas ir pažeidinėjamos piliečių teisės. Vyriausybė užtikrino ekonomikos ir socialinės apsaugos sistemos funkcionavimą ekstremaliomis sąlygomis", - pabrėžė M.Azarovas.

"Visus šiuos sunkius metus dariau viską, kad Ukraina galėtų normaliai vystytis kaip demokratinė europietiška valstybė, - rašo jis. - Priiminėjau sprendimus ir prisiimdavau atsakomybę Ukrainos liaudies vardan. Dėl to galiu sąžiningai žiūrėti į akis kiekvienam mūsų valstybės piliečiui, kiekvienam tėvynainiui."