Du susitikimai– vienas oficialus, kitas slaptas

„Šiuo metu viskas sukasi aplink prezidento ir opozicijos lyderių susitikimą. Tai jau trečias derybų raundas, pirmieji du buvo ne rezultatyvūs. Opozicija šiandien paskelbė, kad prezidentas ketina paskelbti nepaprastąją padėtį, taip pat mus pasiekė žinios, kad į slaptą pasitarimą renkasi pati didžiausia pozicijos frakcija – Regionų partija. Niekas nežino, kokia šio pasitarimo darbotvarkė. Greičiausiai deputatai dalinsis mintimis, kadangi jeigu bus įvesta nepaprastoji padėtis, jie turės ją patvirtinti savo balsais. Kol kas nėra aišku, ar visi šios partijos nariai palaiko tokią išeitį iš situacijos. Šiuo metu abu šie susitikimai ir vyksta.

Atmosfera iš esmės šiandien gana rami gatvėse. Maidanas gyvena savo ritmu. Gruševskio gatvėje žmonės taip pat stovi, laikas nuo laiko ką nors skanduoja, tačiau labai didelės priešpriešos tarp abiejų pusių nėra. Aišku, baimė, kad žmonės bus puolami, visada yra, juolab kad šiandien gatvėje matė milicijos autobusus. Gali būti, kad kaupiamos pajėgos. Kita vertus, tiek kartų jau buvo sakoma, kad būtent šiandien gali būti ta lemtinga diena, kai žmonės iš aikštės bus išvaikyti, kad pasąmonėje jau žmonės tam tikra prasme prie šių grasinimo priprato. Taigi nemanau, kad dar koks nors grasinimas gali įvaryti panišką baimę. Maidane stovi dešimtys tūkstančių žmonių. Rytoj jų bus dar daugiau, kadangi bus didelis mitingas, kurio ašimi greičiausiai taps vieno iš nužudytojo aikštėje laidotuvės. Su juo bus galima atsisveikinti Sobore, kuris nuo Maidano – vos už 500 metrų“, - S. Homenko.

Kiek yra žuvusių žmonių, pašnekovas teigė negalintis pasakyti, kadangi pasirodo skirtingi skaičiai. Jis tikrai žinąs, kad šiandien mirė prieš keletą dienų sužeistas vyras. Jam buvo amputuota ranka, „Facebook'e“ buvo paskelbta, kad jam reikia kraujo ir 200 žmonių atsiliepė į šį kvietimą ir davė kraujo.

Gruševskio gatvėje – 3 metrų aukščio barikados

Kaip praneša Ukrainos žiniaksaida, protestuotojai surentė barikadų grandinę Gruševskio gatvėje, Kijevo centre. Trys aukštos 3 metrų barikados sudarytos iš maišų su sniegu ir kitokių medžiagų. Tarp jų – žemesnių kliūčių labirintas, kuris trukdo judėti šiame plote. Keliose vietose dega padangos.

Protestuotojai turi dvi „ragatkės“ tipo katapulkas, tačiau protestuojantis jaunimas paprašytas nieko jomis nemėtyti į pareigūnus, kadangi vyksta derybos.

Vidaus pajėgų kariai, apsupę protestuotojus, stovi prisidengę skydais, jie protestuotojus skiria nuo Vyriausybės pastato. Prie pirmos barikados neleidžiamos moterys, vaikai ir pagyvenę žmonės.

Tuo tarpu protestuojai šildosi didelėse statinėse degindami malkas. Čia nuolat būna apie 2 tūkst. žmonių, kurie keičiasi.

Nedidelės barikados išdygo ir Kijevo filharmonijos rajone, tačiau per jas dar gali judėti automobiliai.