Eldaras Magatovas, kuris įtariamas dėl kelių atakų prieš rusų taikinius, buvo nušautas name, kuriame slapstėsi, Dagestano regione.

Prezidentas Vladimiras Putinas siekia sutvirtinti savo reputaciją suorganizuojant sėkmingas olimpines žaidynes ir sugriežtinant saugumą regione po to, kai sukilėliai, kurie tikisi Šiaurės Kaukaze įkurti islamišką valstybę, pagrasino atakuoti žaidynes.

E. Magatovas vadovavo sukilėlių grupei Dagestane, informavo Rusijos kovos su terorizmu komitetas. Dagestanas tapo sukilimo, kuris buvo nuslopintas kaimyninėje Čečėnijoje per du separatistų karus, centru.

Pirmadienį paskelbtame vaizdo įraše spėjami Volgogrado sprogdintojai grasina išpuoliais per žaidynes. Per du mirtininkų išpuolius pietiniame Volgogrado mieste, esančiame už 700 kilometrų į šiaurės rytus nuo Sočio, gruodžio pabaigoje žuvo 34 žmonės. Teroro aktai sukėlė nerimą dėl saugumo vasario 7 dieną Sočyje prasidedant olimpinėms žaidynėms.

Sočyje, gyventojų teigimu, pasirodė moters iš Dagestano plakatai, kurią Rusijos valdžia įtaria savižudžių išpuolių planavimu. V. Putinas užtikrino, kad Rusija gali susitvarkyti su saugumo grėsme.