33 metų sesuo Roxana Rodriguez praėjusios savaitės antradienį dėl stiprių pilvo skausmų buvo skubiai išvežta į Šv. Kamilio Leliečio ligoninę Riečio mieste, esančiame už 80 km nuo Romos. Ji tvirtino nežinojusi, kad yra nėščia, rašo „The Telegraph“.

Po kelių valandų šį pasaulį išvydo berniukas, svėręs beveik 4 kg. Sesuo Roxana popiežiaus garbei pavadino jį Pranciškumi. Kūdikio tėvas, kaip manoma, yra Salvadore.

„Aš tikrai rūpinsiuosi savo kūdikiu, nes jis yra Dievo dovana, - socialinei darbuotojai Annai Fontanellai sakė vienuolė. – Pavadinau jį Pranciškumi – popiežiaus iš Pietų Amerikos garbei“.

„Tačiau labai nerimauju dėl sambrūzdžio, kurį sukėlė kūdikio gimimas. Apie tai kalbama ne tik Italijoje, bet ir mano šalyje. Bijau ten grįžti“, - sakė ji.

Kūdikio gimimas sukėlė nepasitenkinimą Katalikų Bažnyčioje, nes sesuo Roxana, 2012 metų rugsėjį tapdama vienuole, davė „skurdo, skaistybės ir nuolankumo“ įžadus.

„Kaip jaučiuosi? Labiau kaip mama, o ne vienuolė“, - po gimdymo sakė ji.

Nėštumo metu vienuolė buvo įsitikinusi, kad ją kankina skrandžio infekcija ir cistitas – šlapimo pūslės uždegimas. Ji manė, kad augantis pilvas susijęs su blogu virškinimu. Ji taip pat buvo pametusi savo menstruacijų ciklo tvarką.

Kai gydytojai atliko tyrimą ultragarso aparatu ir jai pasakė, kad ji yra nėščia paskutinį mėnesį, vienuolė sušukusi: „A negaliu gimdyti, aš esu vienuolė“.
Tėvas Benedetto Falcetti, vadovaujantis katalikiškos labdaros organizacijos „Caritas“ regioniniam padaliniui, sakė, kad sesuo Roxana galėjo pastoti tuomet, kai grįžo namo pasidaryti naujo paso.

„Tai nutiko Salvadore tarp praėjusių metų kovo ir balandžio, – teigė jis. –Tai buvo vėl užsiliepsnojusi vaikystės ugnis“.

Vietos vyskupas Delio Lucarelli pažymėjo, kad sesuo Roxana turės palikti Jėzaus mažųjų mokinių vienuolyną, kuris įsikūręs Kampomore netoli Riečio. Vienuolyno vyresnioji, sesuo Erminia Pusceddu teigė: „Ji nežinojo, kaip atsispirti pagundai“.

Sesuo Roxana taip pat parašė laišką ordino motinėlei Elvirai Petaracai, kuriame atsiprašė už tai, kad sulaužė įžadus.

Ligoninės personalas naujajai mamytei padovanojo sauskelnių, drabužėlių ir kitų reikmenų. Pagalbą pasiūlė ir Riečio merė Simone Petrangeli.