Britų roko žvaigždė teigia nežinojęs, jog nusprendė pasinaudoti paslaugomis bendrovės, kurią, anot policijos pareigūnų, kontroliuoja Neapolyje besibazuojanti Kamoros mafija. Stingas pageidavo, kad darbininkai rekonstruotų šešis kotedžus, esančius XVI amžių siekiančioje „Il Palagio“ nuosavybėje netoliese Florencijos.

Nuo praeitų metų renovuotus kotedžus visi norintys gali išsinuomoti vestuvėms ar vakarėliams.

Kotedžai, išsidėstę apie pagrindinį namą, kuriame Stingas gyvena kartu su žmona Trudie Styler, savaitei kainuoja po 6 tūkst. svarų (15 tūkst. 218 Lt).

Rekonstrukcijos darbus atliko statybos bendrovė, kurią, kaip teigias pareigūnai, kontroliuoja Kamoros mafija. Mafija pelnosi ne tik iš statybų, bet ir prostitucijos, narkotikų kontrabandos, neteisėtai atsikrato nuodingų atliekų.

Policijos teigimu, dvi Italijos mafijos kontroliuojamos bendrovės – GGF ir „PDP Construction“ – veikė netoliese esančiame San Džiovani Valdarno mieste, jos atliko ir restauracijos darbus visame pasaulyje žinomoje „Uffizi Galleries“ galerijoje Florencijoje.

Bendrovėms vadovauja 62 metų Giovanni Potenza, kuris 2007 metais buvo pripažintas kaltu dėl ryšių su Kamoros mafija.

Kamoros mafija jau seniai nebeapsiriboja Neapoliu. Mafija įsiskverbė ir į iš pirmo žvilgsnio teisėtas bendroves Toskanoje, kur jau seniai noriai vyksta turistai iš Jungtinės Karalystės. Pastarasis faktas tyrėjus labai nustebino.

Minėtosios dvi bendrovės galėjo siūlyti konkurencingas kainas ir aplenkti sąžiningus konkurentus, nes per pastaruosius penkerius metus nuslėpė daugiau nei 3 mln. eurų (10,36 mln. Lt) mokesčių, sako policijos pareigūnai.

„Su jais konkuruoti negalėjo nei viena teisėtai veikianti bendrovė“ ,- teigia kovos su mafija specialistas iš finansinių nusikaltimų policijos pulkininkas seržantas Antonino Raimondo.

„Jeigu nebūtume jų demaskavę, jie greičiausiai būtų pražudę šį ekonomikos sektorių, kuris ir taip smarkiai nukentėjo sulėtėjus ekonomikos augimui“, - teigia pareigūnas.

Bendrovės veikė apgaulės būdu gavusios specialių sertifikatą, kurį Italijos pareigūnai skiria bendrovėms, neturinčioms nieko bendro su organizuotu nusikalstamumu.

Sutartis rekonstruoti „Uffizi Galleries“, kuri kiekvienais metais pritraukia milijonus turistų, buvo verta 150 tūkst. eurų (380 tūkst. Lt).

Šokiruojanti žinia paskelbta po ilgai trukusio tyrimo, kurio kulminacija įvyko trečiadienį sulaikius šešis asmenis, susijusius su statybos bendrovėmis ir galimai su mafija.

Per ankstyvą rytą vykusius reidus policijos pareigūnai konfiskavo 11 mln. eurų (37,9 mln. Lt) verto turto, siejamo su mafija – nuo namų ir prabangių automobilių iki įšaldytų banko sąskaitų.

Kampanijoje taip pat sulaikyti keli asmenys. Šiam regionui priklauso ir Neapolis, jau tapęs Kamoros mafijos sinonimu.

Minėtųjų statybos bendrovių klientai teigia nieko nežinoję apie galimus jų ryšius su mafija.
Atlikėjas Stingas, kurio tikrasis vardas Gordonas Summeris, niekuo neįtariamas.

„Idėja, jog organizuotos nusikaltėlių grupuotės gali pasiekti ir viešas sutartis, kelia nemenką nerimą“, - teigia „Uffizi Galleries“ galerijos vadovas Antonio Natali.

Buvęs grupės „The Police“ lyderis nuosavybę, esančią netoliese Filjine Valdarno miesto, įsigijo iš Italijos aristokrato kunigaikščio Simone Vincenzo Velluti Zati di San Clemente 1997 metais.

„The Telegraph“ susisiekė su Stingo agentais Londone, tačiau jie nemalonios situacijos komentuoti nepanoro.