Savižudis teroristas, gruodžio 29 dieną susisprogdinęs Volgogrado geležinkelio stotyje, kad galėtų patekti į terminalo pastatą, apsimetė hipsteriu studentu.

Pasitelkę vaizdo stebėjimo kamerų įrašus specialiosios tarnybos sekundžių tikslumu atkūrė nusikaltėlių judėjimą Volograde. Operatyviniai darbuotojai išsiaiškino, kad teroristo susisprogdinimą geležinkelio stoties pastate stebėjo ir antrasis mirtininkas, kitą dieną susisprogdinęs troleibuse miesto pakraštyje.

„Life News“ gavo geležinkelio stoties vaizdo stebėjimo kamerų įrašus, kuriuose matyti, kaip gruodžio 29 dieną savižudis teroristas Askeras Samedovas susisprogdina.

Ekspertai atliko milžinišką darbą – jie tiesiog pagal pikselius atkūrė vaizdą, sudarė teroristo portretą, kad paskui galėtų jį palyginti su duomenų bazėje esančiomis nuotraukomis.

Būtent šių kadrų dėka specialiųjų tarnybų darbuotojams pavyko atsakyti į klausimą, kaip mirtininkas galėjo nepastebėtas pasiekti savo tikslą.

Įraše užfiksuotas jaunuolis, avintis kedus, vilkintis siaurus džinsus ir pūkinę striukę su kailine apdaila ant gobtuvo – tokias turi beveik kiekvienas jaunas žmogus, gyvenantis centrinėje Rusijoje. Iš šono A. Sademovas priminė paprasčiausią studentą.

Šiam įvaizdžiui sustiprinti mirtininkas užsidėjo akinius masyviais rėmeliais, o bombą nešėsi kuprinėje.

Likus minutei iki susisprogdinimo savižudis vos neišsidavė.

„Kai iki pagrindinio įėjimo į pastatą liko dvidešimt metrų, jaunuolis akivaizdžiai susinervino, - komentuoja šaltinis teisėsaugos institucijose. - Jis porai sekundžių sustojo ir atliko keistą judesį – dešine ranka atsargiai palietė kairę ranką, kuri tuo metu buvo kišenėje“.

Specialiųjų tarnybų pareigūnai spėja, kad būtent kairėje rankoje teroristas laikė sprogdiklį, ir būtent šią akimirką jis jį paruošė arba pataisė jį taip, kad būtų lengviau nuspausti mygtuką.

„Atsitraukti jis jau nebegalėjo, - toliau pasakoja šaltinis teisėsaugos institucijose. - Jį iš tolo stebėjo antrasis teroristas, kuris kitą dieną susisprogdino troleibuse. Porininkas stebėjo mirtininką tol, kol išgirdo sprogimą, paskui jis išėjo“.

Operatyvinių tarnybų duomenimis, abu mirtininkai buvo vadinamosios Buinakso grupuotės nariais.

„Po nusikaltimo praėjus kelioms valandoms buvo nustatyti ir apieškoti butai, kur slėpėsi nusikaltėliai, kur jie ruošėsi susisprogdinimams, - toliau aiškino „LifeNews“ pašnekovas. - Surinkta medžiaga padėjo nustatyti likusius grupuotės narius, kurie per keletą dienų buvo likviduoti Stavrapolio krašte ir Dagestano Respublikoje“.