EP rezoliucijoje teigiama, kad europarlamentarai „energingai protestuoja prieš kai kurių Europos lyderių užimamą poziciją - prieš jų siekius pakoreguoti ir apriboti piliečių teisę į judėjimo laisvę“.

Rezoliucijoje ES narės raginamos nevykdyti diskriminacinės politikos dirbančių migrantų atžvilgiu "vadovaujantis tariamu pretekstu, esą jie piktnaudžiauja socialinio draudimo sistemomis".

„Nė viena valstybė, skelbianti tokius kaltinimus, dar nesugebėjo pateikti įrodymų, kurių reikalauja Europos Komisija“, - teigiama rezoliucijoje.

Europos Sąjungos (ES) teisingumo reikalų komisarė Viviane Reding trečiadienį parlamente pareiškė, kad judėjimo laisvė turi būti apginta bet kokia kaina kaip esminė Europos vertybė, nedarant jokių išimčių.

Migracijos klausimas tapo ypač aktualus ir skausmingas nuo šių metų sausio 1 dienos, kai bulgarams ir rumunams suteikta teisė laisvai judėti po Europos Sąjungą, ir nuo tada Didžiojoje Britanijoje ir kai kuriose kitose ES šalyse pasigirdo tvirtinimų, esą naujieji imigrantai užims vietos gyventojų vietas ar trauks pinigus iš socialinio aprūpinimo sistemos.

Baimindamasi imigrantų antplūdžio, Didžioji Britanija praėjusių metų gruodį suskubo įvesti naujas taisykles imigrantams. Pagal naująsias taisykles nuo 2014 metų sausio 1 dienos darbo neturintiems atvykėliams iš Europos Sąjungos pirmus tris mėnesius nebus mokamos pašalpos. Tačiau didelių imigrantų srautų iš Bulgarijos ir Rumunijos, kaip manyta, nebuvo.

„Metas pabaigti šiuos absurdiškus debatus Didžiojoje Britanijoje, kaip ir kitose valstybėse“, - sakė europarlamentaras iš Rumunijos Marian-Jean Marinescu.

Duomenys rodo, kad tose valstybėse, kur šis klausimas išpūstas dėl politinių priežasčių, "ekonomika gali netrukus pritrūkti darbuotojų ir kad be migrantų ekonomika gali sugriūti", sakė M. J.  Marinescu.