Šis skandalas aprašinėjamas pirmuosiuose kelių laikraščių puslapiuose - po to, kai trečiąkart vedusio žmogiškųjų išteklių ministro Shashi Tharooro "Twitter" paskyroje trečiadienio vakarą pasirodė virtinė keistų žinučių.

Jose buvo privataus bendravimo tarp, tikriausiai, 57 metų ministro ir 45 metų žurnalistės Mehr Tarar (Mer Tarar). Ji prisipažįsta jį mylinti, o jis sako, kad žmona sužinojo apie jo neištikimybę.

Sunanda Tharoor (Sunanda Tharur), kuri anksčiau turėjo verslą Dubajuje ir kurią šis gerų manierų ministras vedė 2010 metais, prisipažino išsiuntusi tas žinutes ir taip pat paminėjo korupcijos skandalą, kuris kone sužlugdė jos vyro karjerą.

"Ta moteris persekiojo ir persekiojo jį ... Vyrai, šiaip ar taip, yra kvaili ... Ji yra pakistaniečių agentė. Kur meilė, kur ištikimybė šiame pasaulyje? ... Aš einu iš proto", - sakė ji laikraščiui "The Indian Express".

Sh.Tharooras (@shashitharoor) vėlai trečiadienį dviem milijonams savo sekėjų parašė, kad į jo paskyrą buvo "įsilaužta", o M.Tarar (@mehrtarar) keliose žinutėse neigė, kad užmezgė su juo romaną.

"Į mūsų paskyras nebuvo įsilaužta, aš siunčiau tas žinutes", - sakė Sunanda laikraščiui "The Economic Times". Ji taip pat paminėjo 2010 metų kriketo skandalą, kuris kilo netrukus po to, kai jos vyras atėjo į politiką.

Šis prancūzų kalbą mokantis buvęs Jungtinių Tautų (JT) diplomatas 2010-aisiais turėjo atsistatydinti iš savo pirmo ministro posto, kai paaiškėjo, kad Sunanda, kuri tuomet buvo jo draugė, nemokamai gavo dalį vienoje naujoje Indijos aukščiausiosios lygos (IPL) kriketo komandoje.

Opozicinės partijos sakė, kad ta dalis, kurios vertė, kaip pranešta, siekė 15 mln. dolerių, buvo skirta Sh.Tharooro užkulisinėms paslaugoms kuriant konsorciumą, kuris nupirko tą jo gimtosios Keralos valstijos komandą "Kochi Tuskers Kerala".

"Prisiėmiau sau šio vyro nusikaltimus per IPL (skandalą). Neleisiu taip su manimi elgtis", - sakė Sunanda.

Sh.Tharooras, kuris iš pirmosios santuokos turi du suaugusius sūnus, tada atsistatydino pareiškęs, kad jo sąžinė švari, ir pasakęs parlamentui, kad "nepadarė nieko nederama ar neetiška, jau nekalbant apie ką nors neteisėta".

Šis politikas, rašytojas ir talentingas oratorius, kuris kartą siekė JT generalinio sekretoriaus posto, yra aktyviausias "Twitter" vartotojas Indijos vyriausybėje ir skatino savo kolegas daryti tą patį.

Sunanda "The Indian Express" sakė, kad sieks skyrybų, bet ketvirtadienį, regis, aprimo ir savo "Twitter" paskyroje (@sptvrock) parašė: "Shashi ir aš esame labai laimingi kartu".