Šiaurės Korėjos vadovas seserį Kim Yo Jong (Kim Jo Čen) paskyrė vadovauti 54-jam Darbo partijos skyriui, kurio veiklą anksčiau kontroliavo Jang Song Thaekas.

Šią žinią pranešė laikraštis „Chosun Ilbo“, praneša newsru.com.

Darbo partijos departamentas, kuriam vadovaus Kim Jong Uno sesuo Kim Yo Jong, atsakingas už elektros energijos, anglies, kuro, drabužių ir kitų pirmo būtinumo prekių tiekimą Korėjos liaudies armijai.

Iš pradžių šiuo tiekimu rūpinosi Gynybos ministerija, tačiau kai 2012 metais Kim Jon Unas atstatydino sausumos armijos štabo viršininką Ri Yong Ho (Li Jong Ho), žinyba buvo perduota Darbo partijos kontrolei.

„Chosun Ilbo“ duomenimis, neseniai vicemaršalas paprašė Kim Jong Uno sugrąžinti armijos aprūpinimo skyrių, kad būtų galima įsigyti kiniškų naikintuvų, tačiau jo prašymas buvo atmestas.

Vietoj to kariškiams buvo perduota apie trys dešimtys prekybos bendrovių, kurios anksčiau buvo Šiaurės Korėjos Ministrų kabineto žinioje.

Kaip praneša šaltinis, Kim Yo Jong taip pat perėmė banko „Taesong“ bei Suvienijimo ir plėtros banko kontrolę. Ji taip pat rūpinsis turizmo, geležinkelių bei kitais projektais. Už dalį jų anksčiau buvo atsakinga Kim Jong Uno teta Kim Kyong Hui (Kim Gjon Hi).

Praėjusią savaitę buvo pranešta, kad 67 metų Jang Sung Thaeko našlė po sudėtingos operacijos tebėra komos būsenos. Iki tol sklandė gandai apie jos savižudybę.

Šaltinių JAV žvalgyboje duomenimis, vienintelė Kim Jong Uno tėvo Kim Jong Ilo (Kim Čen Iro) sesuo pernai metų pabaigoje buvo operuota Paryžiuje.

Jai atlikta galvos smegenų auglio šalinimo operacija. Yra duomenų, kad tetos sveikatos būklė pablogėjo dėl to, kad ji serga alkoholizmu.

Kim Jong Uno dėdei Jang Song Thaekui mirties bausmė buvo įvykdyta 2013 metų pabaigoje. Teismo sprendimu ji skirta už išdavystę bei mėginimą įvykdyti valstybės perversmą.