Skelbiama, kad minėtieji vagys – pagrindiniai įtariamieji. Tokias išvadas pareigūnai padarė atlikę mobiliųjų telefonų duomenų analizę, po kurios paaiškėjo, jog, kelias valandas po mažametės dingimo jie daug tarpusavyje bendravo.

Skotland Jardo atstovas patvirtino, jog generalinė prokuratūra jau kreipėsi pagalbos į Portugalijos policiją.

Dokumente prašoma leidimo sulaikyti vagis, kad britų pareigūnai galėtų juos apklausti.

Mergaitės tėvai Kate ir Gerry sako, jog bandymas bendradarbiauti su Portugalijos pareigūnais – labai svarbus postūmis byloje.

Šeimos atstovas dienraščiui „THe Daily Mirror“ teigia: „Šis kreipimasis – labai svarbus postūmis. Britų policijos pareigūnai privalo kreiptis į Portugalijos policiją, o pastaroji – suteikti jiems galimybių dirbti savo darbą. Tai reiškia, jog bus galima sulaikyti ir apklausti tris asmenis. Nežinome, kas jie tokie, tačiau greičiausiai vagys. Pažiūrėsime, ar Portugalijos pareigūnai sutiks bendradarbiauti. Dėl praeities nesutarimų lieka neaišku, ar pavyks. Policijai reikia sąlygų sulaikyti įtariamuosius. Tai dar neįrodo, jog Madeleine pas juos, tačiau padės tyrimą pastūmėti į priekį, suteiks svarbios informacijos. Kate ir Gerry nenori tikėtis per daug, tačiau puikiai supranta, jog tai žingsnis pirmyn“.

Vagys, iš kurių bent vienas tikrai yra Portugalijos pilietis, kaip teigia pareigūnai, kelios dienos iki paslaptingai dingstant Madeleine, apvogė kitus namus Praia da Luz rajone Algarvės kurorte ir išgąsdino vaiką.

Vagis išgąsdino vaiko tėvai – jiems teko sprukti.

Policijos pareigūnai įtaria, jog vagys, prižadinę Madeleine, galėjo pulti į paniką ir nuspręsti ją pasiimti kartu.

Skotland Jardas tikisi, jog Portugalijos pareigūnai sutiks bendradarbiauti, nors oficialiai bendro tyrimo atlikti jie ir nenori.

Minėtieji vagys nėra Jungtinės Karalystės piliečiai, todėl britų pareigūnai Portugalijoje jų sulaikyti negali.