"Ir kuo taip užsiėmusios vienuolės, kad neprieina prie telefono", - draugiškai juokaudamas klausia pontifikas savo žinutėje, kuri penktadienį buvo paskelbta per radiją.

"Tai popiežius Pranciškus, tik norėjau pasveikinti jus ir perduoti jums naujametinius sveikinimus", - išgirdo karmelitės.

Buvęs Buenos Airių vyskupas pažinojo kai kurias seseris karmelites iš Ispanijos karmeličių vienuolyno, nes jos taip pat buvo kilusios iš Argentinos. Išklausiusios popiežiaus paliktą žinutę, vienuolės pamėgino susisiekti su Pranciškumi per savo vyskupą. Tačiau Romos popiežius pats vėliau tą patį vakarą joms perskambino.

Nuo pat pirmųjų savo popiežiavimo dienų popiežius Pranciškus stebina pažįstamus ir nepažįstamus žmones savo asmeniniais skambučiais.

Argentinietis popiežius Pranciškus, kurį žurnalas "Time" išrinko metų žmogumi, yra pirmasis Romos katalikų Bažnyčios vadovas iš Lotynų Amerikos.

Jis taip pat yra pirmasis popiežius jėzuitas. Buvęs Buenos Airių vyskupas Jorge Mario Bergoglio tapęs popiežiumi pasirinko 12-ojo amžiaus Italijos šventojo Pranciškaus vardą.

Šv. Pranciškus stengėsi padėti vargšams ir buvo nusistatęs prieš aristokratišką gyvenimo būdą. Popiežius Pranciškus atsisakė popiežiams būdingo perdėto formalumo ir tikimasi, kad 2014 metais jis paskelbs svarbias Bažnyčios organizacijos reformas.