Sprogimas buvo toks galingas, kad pradėjo drebėti šalia kelio stovinčių namų sienos, rašo lifenews.ru.

Kaip matyti vaizdo įrašo kadruose, ryškus žybsnis iš karto aplinkui viską apakina. Sudreba namų sienos. Išgirdę sprogimą, iš pastatų ir parduotuvių išbėga žmonės.

Šis teroristinis išpuolis, per kurį žuvo 14 žmonių ir beveik 30 buvo sužeista, surengtas gruodžio 30 dienos rytą Volgograde. Manoma, kad troleibuso salone susisprogdino teroristas mirtininkas.

Tai buvo jau antrasis teroristinis išpuolis Volgograde pastarosiomis dienomis. Pirmasis buvo įvykdytas sekmadienį, gruodžio 29 dieną, 15 val. 45 min. vietos laiku geležinkelio stotyje. Paaiškėjo, kad bombą, prilygstančią 10 kg trotilo, į geležinkelio stoties pastatą savižudis sprogdintojas įsinešė kuprinėje.

Kiek anksčiau „LifeNews“ šaltinis įvardijo įtariamojo tapatybę – tai Pavelas Pečenkinas. Šis išpuolis nusinešė 17 žmonių gyvybių: 14 iš jų žuvo vietoje, o dar trys žmonės nuo patirtų sužalojimų mirė ligoninėse.

Į bombą buvo pridėta žalojančių elementų

Šrapnelio pripildytą sprogstamąjį užtaisą pirmadienį viename troleibuse Rusijos pietiniame Volgogrado mieste veikiausiai detonavo mirtininkas, nurodė Tiriamojo komiteto atstovas spaudai Vladimiras Markinas.

"Preliminariai galima sakyti, kad sprogstamąjį užtaisą detonavo teroristas mirtininkas - vyras, kurio kūno fragmentai buvo paimti ir pasiųsti genetinei ekspertizei, siekiant nustatyti jo tapatybę", - nurodė Tiriamojo komiteto atstovas.

Jis pridūrė, kad detonuota bomba pagal savo galią atitinka maždaug 4 kg trotilo.

"Pagal pirminius duomenis, sprogstamojo užtaiso galia atitinka ne mažiau nei 4 kg trotilo - kaip ir sprogstamasis užtaisas, (detonuotas sekmadienį Volgogrado) geležinkelio stotyje). Į jį buvo pridėta žalojančių elementų", - sakė V.Markinas.

"Iš troleibuso liko beveik vien tik karkasas - stogo nebeliko. Sprogimas buvo toks galingas, kad išdaužė langus priešais esančiame penkiaaukščiame name", - pridūrė jis.

Pasak jo, pirmadienį įvykdytas sprogdinimas troleibuse buvo labai panašus į sekmadienio išpuolį geležinkelio stotyje, o abiejose bombose panaudotas toks pats sprogstamasis įtaisas.

„Viename ir kitame sprogstamajame užtaise žalojantys elementai identiški – tai patvirtina tyrimo versiją, jog abu šie teroro aktai yra tarpusavyje susiję, – aiškino V.Markinas. – Galbūt jie (sprogstamieji užtaisai) buvo gaminami vienoje vietoje.“

„Tyrėjai mano, kad teroro akto laikas ir vieta buvo pasirinkti neatsitiktinai, nes tuo maršrutu Kačinskio rajone visada važinėja daug žmonių, įskaitant netoliese esančių švietimo įstaigų studentus“, – pridūrė atstovas, komentuodamas išpuolį troleibuse.