Tai pirmadienį pranešė šaltiniai regiono teisėsaugos institucijose.

„Deja, žuvusiųjų padaugėjo iki 14 žmonių“, – O.Salagajus pirmadienį sakė valstybinei televizijai „Rossija 24“.

Pasak jo, dar 28 žmonės buvo sužeisti.

„27 iš jų gydomi stacionariai, o dviejų būklė laikoma itin sunkia“, – pažymėjo ministerijos atstovas.

Incidento vietoje dirba teisėsaugos institucijų darbuotojai.

Sprogimas įvyko Dzeržinskio rajone, Volgograde, skelbia lenta.ru.

„Preliminariais duomenimis, 10 žmonių žuvo ir 10 sužeisti", - agentūrai „Interfax“ sakė SRC atstovė Irina Gogoleva, praneša newsru. Pranešama, jog tarp sužeistųjų yra ir nepilnamečių, taip pat mažametis kūdikis.

Teroristinis išpuolis

Pranešama, jog sprogimą įvykdė teroristas mirtininkas. Tai liudija incidento pobūdis bei kūno elementai, rasti sprogimo vietoje.

Kaip pranešama iš incidento vietos, visas troleibusas sumaitotas, iš jo liko tik metalinis karkasas. Aplink guli žuvusiųjų lavonai.

Į incidento vietą jau atvyko visų operatyvinių tarnybų darbuotojai, Volgogrado srities gubernatorius Sergejus Boženovas.

Kaip anksčiau pranešė šaltiniai regiono teisėsaugos institucijose, sprogimas buvo didelės galios.

Sprogimas troleibuse traktuojamas kaip teroro aktas, teigia „Interfax“. Sprogmuo buvo padėtas troleibuso viduje, kažkur per vidurį.

Išvakarėse teroro aktas buvo įvykdytas Volgogrado geležinkelio stotyje. Per sprogimą 17 žmonių žuvo, daugiau kaip 40 buvo sužeista, iš jų penki, naujausiais duomenimis, yra kritinės būklės.

Didelis teroro aktas Volgograde buvo įvykdytas ir šių metų spalio 21-ąją - tada sprogimas nugriaudėjo autobuse, kuriame buvo daugiau kaip 40 keleivių. Tąsyk septyni žmonės žuvo, daugiau kaip 40 nukentėjo.

Greitoji pagalba suveikė operatyviai

Volgogrado srities vicegubernatorius Vasilijus Galuškina teigė, kad nukentėjusiais žmonėmis rūpinasi medikai.

„Greitoji pagalba suveikė operatyviai. Visi nukentėjusieji jau nuvežti į ligonines“, - sakė vicegubernatorius.

Įvykį patvirtino specialiosios tarnybos

Rusijos tyrimų komiteto atstovas Vladimiras Markinas Rusijos žiniasklaidai patvirtino, jog gruodžio 30d. 8.23 vietos laiku Volgogrado mieste sprogo troleibusas.

Didina nerimą žiemos olimpinių žaidynių

Naujas išpuolis dar labiau didina nerimą žiemos olimpinių žaidynių, kurios vasario 7 dieną prasidės Juodosios jūros kurorte Sočyje, esančiame už 690 kilometrų į pietvakarius nuo Volgogrado ir netoli neramaus Šiaurės Kaukazo regiono.

Rusijos tyrėjai pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl numanomo teroro akto, taip pat dėl neteisėto ginklų laikymo, Tiriamojo komiteto atstovas Vladimiras Markinas sakė šalies naujienų agentūroms.

Kitas šaltinis sakė valstybinei naujienų agentūrai ITAR-TASS, kad bombą galėjo detonuoti mirtininkas, tačiau ši prielaida dar nėra patvirtinta.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas jau informuotas apie naują ataką Federalinės saugumo tarnybos (FSB) vadovo Michailo Bortnikovo, sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Tuo tarpu sekmadienį Volgogrado pagrindinėje geležinkelio stotyje mirtininkei detonavus bombą žuvo 17 žmonių, o tas išpuolis padidino nuogąstavimus dėl saugumo, likus vos šešios savaitėms iki Sočio olimpiados atidarymo.

Tos atakos aukų padaugėjo nuo 16 iki 17, kai naktį mirė dar vienas iš sužeistųjų, nurodė Sveikatos apsaugos ministerija.

Miestas, kuris Sovietų Sąjungos laikais buvo vadinamas Stalingradu, jau anksčiau šiais metais buvo tapęs atakų taikiniu: spalio 21 dieną šeši žmonės žuvo viename sausakimšame autobuse susisprogdinus mirtininkei, palaikiusiai ryšius su islamistais.

Kovotojų smūgiai tebėra kasdienybė Šiaurės Kaukaze, kuriame dauguma gyventojų yra musulmonai. Tačiau sprogdinimai Volgograde kelia itin didelį susirūpinimą valdžiai, nes jie buvo įvykdyti daugiau nei milijoną gyventojų turinčiame mieste, esančiame Rusijos širdyje.

Šiaurės Kaukazo kovotojų vadas Doku Umarovas, siekiantis įkurti islamo valstybę tame regione, įsakė sukilėliams taikytis į civilius gyventojus už regiono ribų ir sutrikdyti olimpiadą.

Sekmadienį Volgogrado geležinkelio stotį sudrebinęs sprogimas pagal aukų skaičių buvo didžiausias Rusijoje nuo sprogdinimo Maskvos Domodedovo oro uoste 2011-ųjų sausį, per kurį žuvo 37 žmonės.

Tyrėjai nurodė, kad mirtininkė detonavo bombą, kai buvo sustabdyta policijos pareigūno prie metalo ieškiklio, įrengto prie centrinio įėjimos į geležinkelio stotį, kurioje tuo metu buvo daug žmonių, vykstančių švęsti artėjančių Naujųjų metų.

Rusijos VRM nurodė nedelsiant nurodžiusi padidinti saugumo parengtį didelėse traukinių stotyse ir oro uostuose visoje šalyje.

Volgogrado vyriausybė taip pat paskelbė padidintą saugumo parengtį dėl tikėtinų teroro išpuolių tame regione per ateinančias 15 dienų.

Sprogdintojos mirtininkės Rusijoje dažnai vadinamos „juodosiomis našlėmis“. Tai moterys, kurios išpuoliais prieš civilius rusus nori atkeršyti už savo artimųjų mirtį kovose Šiaurės Kaukaze.

Moterys sprogdintojos ne kartą smogė taikiniams Rusijoje per jau 14 metų trunkantį V.Putino vadovavimą. „Juodosios našlės“ yra atsakingos už dviejų keleivinių lėktuvų, kurie 2004 metais kelių minučių intervalu pakilo iš Maskvos oro uosto, susprogdinimą. Per tą išpuolį žuvo maždaug 90 žmonių.

2010 metų kovo mėnesį mirtininkės sukėlė sprogimus dviejose Maskvos metropoliteno stotyse, per kuriuos žuvo daugiau nei 35 žmonės.