„Įtariamojo parodymai rodo, kad jis asmeniškai dalyvavo nukentėjusiosios mušime“, – sakoma VRM pranešime.

T. Čornovol buvo žiauriai sumušta naktį iš antradienio į trečiadienį kelyje netoli sostinės Kijevo, kai prabangiu juodu visureigiu važiavę užpuolikai blokavo jos automobilį. Žurnalistė teigė, kad šitas išpuolis buvo kerštas už jos tiriamuosius reportažus apie Ukrainos prezidentą Viktorą Janukovyčių ir kitus aukščiausio rango pareigūnus.

Ukrainos milicija pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl chuliganizmo ir sunkaus kūno sužalojimo.

Pareigūnai iš pradžių sulaikė keturis įtariamuosius: Oleksandrą Chramcovą, Serhijų Kotenką ir jo brolį Oleksandrą bei Andrijų Nasikovskį.

Vėliau ketvirtadienį buvo sulaikytas penktasis įtariamasis – 34 metų Dneprodzeržinsko miesto gyventojas, dirbantis vienoje saugos tarnyboje. Jis teigė, kad buvo atvažiavęs į Kijevą pirkti automobilio „Porsche Cayenne“.

Ketvirtadienį Kijevo teismas skyrė kardomajį areštą iki vasario 23-osios O. Chramcovui, broliams Kotenkoms ir A. Nasikovskiui.

Tyrėjai taip pat planuoja surengti visų įtariamųjų kryžmines apklausas.

A. Chramcovui priklauso automobilis „Porsche Cayenne“, kuris matomas vaizdo įraše, padarytame iš T. Čornovol mašinos per išpuolį prieš žurnalistę.

Tačiau kai kurie žiniasklaidos kanalai, remdamiesi O. Chramcovo draugų informacija, teigia, kad vyras išpuolyje nedalyvavo.

Kaip pranešama, „Porsche Cayenne“ iš jo dar prieš pusmetį nusipirko S. Kotenka, tačiau sumokėjo tik dalį sutartos sumos, todėl visureigis tebebuvo užregistruotas O. Chramcovo vardu.